Fernando Velasco, nou director del Centre Penitenciari Puig de les Basses

Paco Lisa el substituirà al capdavant del Centre Penitenciari Obert de Girona

El fins ara director del Centre Penitenciari Obert de Girona, Fernando Velasco, serà el nou director del Centre Penitenciari Puig de les Basses. El relleu de Josep Font al capdavant del centre figuerenc coincideix amb la finalització de les diferents fases de posada en marxa de l’equipament, un cop complert el seu compromís professional i amb el Centre en ple funcionament, amb tots els mòduls oberts. Al capdavant del Centre de Girona, el substituirà Francisco Lisa, que fins ara havia estat subdirector de Tractament a Puig de les Basses.
 
Llicenciat en dret i diplomat en criminologia, Fernando Velasco ha exercit diferents funcions a centres penitenciaris des del 1981. El 1986 va encetar la seva etapa en equips directius, primer com a subdirector del Centre Penitenciari de Figueres i més tard, a principis de 1989, com a subdirector del Centre Penitenciari de Girona. Uns mesos més tard va assumir la direcció del Centre. L’any 2012 va afegir a aquesta responsabilitat la de direcció del Centre Penitenciari de Figueres i del Centre Penitenciari Puig de les Basses, fins al tancament dels dos centres vells i l’obertura del nou equipament. El 2014 va ser nomenat director del nou Centre Penitenciari Obert de Girona.
 
Les designacions de Velasco i Lisa responen a la seva experiència i formació en l’àmbit penitenciari. El relleu al Centre Penitenciari Puig de les Basses es farà avui al Centre mateix.
 
Des del Departament de Justícia es vol posar de manifest i reconèixer la rellevant tasca de Font –que ja havia dirigit un altre centre de nova implantació, el Centre Penitenciari Lledoners– al capdavant del Centre Penitenciari Puig de les Basses, tant durant el període previ a la seva posada en funcionament com, un cop inaugurat, fins avui, fent-lo funcionar amb la totalitat dels mòduls oberts.