Exclòs un membre de la candidatura de la CUP de Girona per no tenir la nacionalitat espanyola

La formació critica que es limitin els drets immigrants a les eleccions

La CUP-Crida per Girona ha denunciat públicament que la Junta Electoral ha exclòs un dels candidats de la formació pel fet de no disposar de la nacionalitat espanyola. Ibrahima Sano, de 40 anys, en fa set que va arribar a Catalunya, està empadronat i treballa però no ha aconseguit encara la nacionalitat espanyola. Això fa que, segons la llei electoral, no pugui formar part de cap candidatura després que aquest fos situat al número 19 pels independentistes.

La formació ha volgut criticar aquesta legislació perquè considera que tota la ciutadania hauria de tenir dret a vot i, conseqüentment, poder formar part de les llistes dels partits. La CUP denuncia la legislació d'estrangeria perquè creu que "limita els drets dels immigrants" i se suma a la campanya que està realitzant l'Espai Antiracista de Salt i Girona pel dret a vot de tota la ciutadania.

Propostes en matèria d'immigració

D'altra banda, entre les mesures que proposarà el partit en matèria d'immigració hi ha l'elaboració d'un Pla integral d'immigració que inclogui un pla local d'acollida i un pla d'actuació contra el racisme i la xenofòbia. Al programa electoral, la candidatura també es compromet a implicar l'Ajuntament de Girona en la lluita pel reconeixement legal dels drets polítics de tots els gironins.