2 anys i mig de presó l'home que va obligar un conductor a dur-lo de Palamós a Quart

L'Audiència de Girona prohibeix al processat acostar-se a menys de 150 metres de la víctima durant 5 anys

La sentència de l'Audiència de Girona considera que Manuel Cortés és autor d'un delicte de detenció il·legal i d'un altre de robatori amb intimidació. Inicialment, el ministeri fiscal demanava per a Cortés una pena de 6 anys i 9 mesos per ambdós delictes però, després del judici, el tribunal li ha imposat una pena menor. La sentència recull un agreujant de reincidència -ja que és delinqüent multireincident- però també li reconeix una eximent incompleta de drogoaddicció, ja Cortés consumeix drogues des de que té 14 anys. 

Els fets es remunten al juliol de 2014, quan la víctima -que té mobilitat reduïda- va trobar-se l'acusat dins del cotxe. El delinqüent va aprofitar l'estona que trigava en pujar al vehicle (ja que havia de col·locar les crosses que l'ajuden a moure's) per col·lar-se al seient del copilot.
La resolució considera provat que Cortés el va obligar, sota amenaces, a engegar el vehicle i conduir en direcció Quart. El condemnat va atemorir el conductor fingint que duia una pistola i, fins i tot, va posar-li els dits al clatell fent veure que l'encanonava. "No et facis el xulo o et volo el cap, tinc una arma aquí", recull la sentència que li va dir el processat a la víctima. 

A mig camí, Cortés li va reclamar 20 euros. La víctima li va dir que li donaria els diners quan paressin perquè duia la cartera a la butxaca i mentre conduïa no podia agafar-la. Posteriorment, li va demanar 50 euros. 

El conductor va aconseguir fugir quan, a l'alçada de Flaçà, el processat li va demanar que s'aturés perquè necessitava orinar. Uns quilòmetres més endavant, la víctima va trobar una patrulla de Mossos d'Esquadra i els va aturar explicant què havia passat. Poca estona després, la policia va localitzar el delinqüent al voral de la carretera.

A banda de la pena de presó, el tribunal prohibeix a Cortés acostar-se a menys de 150 metres de la víctima durant 5 anys. La sentència no és ferma i es pot recórrer.