Una app facilita que els solters trobin parella durant la Diada de Sant Jordi

'Wanty' ha estat desenvolupada per quatre emprenedors gironins

Wanty, l’aplicació per mòbils que posa en contacte persones que assisteixen en un mateix esdeveniment d’oci, ofereix la novetat de que els solters també puguin gaudir de la Diada de Sant Jordi, dia tradicionalment reservat pels enamorats.

El seu funcionament és molt senzill: l’usuari es descarrega l’aplicació de manera gratuïta de la botiga d’aplicacions del seu mòbil Android (properament per iPhone) cercant “Wanty”, selecciona l’esdeveniment de la Rambla de Girona i li apareixen les persones que com ell, han dit que hi aniran. Llavors, ha de seleccionar anònimament si vol o no conèixer persona a persona amb un “cor” o una “creu”. Només si dues persones s’accepten mútuament, s’obre un xat per poder parlar i trobar-se durant el dia 23.

La diferència amb altres plataformes de cites online és que aquesta aplicació determina una hora i un lloc perquè la gent es trobi en persona.

L’app s’estrena per primer cop en un esdeveniment com la Diada, però ja ho ha fet amb anterioritat en actes d’oci nocturn i campus universitaris. Va sortir a la llum a finals del 2014 i fins llavors s’han realitzat més de 150.000 peticions de contacte entre usuaris i connectat més de 2.000 persones que s’han agradat entre elles. Actualment està disponible a la província de Girona i Tarragona i properament farà el salt a Barcelona.

Els seus fundadors, quatre joves emprenedors catalans, han rebut el premi a millor gestió en Llengua i Comunicació dels premis E-TECH. A més, han sigut “app de la setmana” per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya per la seva tasca en promoció del català.