La plantilla de Gas Gas vol un seguiment de les ajudes que la Generalitat ha aportat

Els treballadors es manifesten davant del Parlament

La plantilla de Gas Gas ha portat aquest dijous les seves reivindicacions fins a Barcelona. A primera hora, el comitè d'empresa s'ha reunit amb representants de la direcció general d'Indústria. A la trobada també els acompanyava un directiu de Gas Gas, que recela de la manera com la direcció israeliana està gestionant l'empresa.

Durant la reunió amb Empresa i Ocupació, el comitè ha demanat a la Generalitat que faci un seguiment "estricte" de les ajudes que han aportat al fabricant de motos gironí. Sostenen que, per exemple, el febrer de l'any passat el Govern va injectar 2 MEUR a la firma a través d'un crèdit participatiu.

Els diners havien de servir, entre d'altres, per desenvolupar nous motors de 2 i 4 temps i guanyar quota de mercat a Austràlia i els Estats Units. "El projecte, però, no s'ha acabat fent; i tampoc sabem què se n'ha fet d'aquests diners", explica el president del comitè, Pere Brangolí.

Durant la reunió, els treballadors també han traslladat a la Generalitat la seva preocupació per la manera com la direcció israeliana està gestionant el preconcurs de creditors. Asseguren que fa dues setmanes que no hi ha reunions per intentar refinançar el deute (el termini acaba el 16 de maig).

Els treballadors reclamen al grup israelià que aporti els 4,5 MEUR que fan falta per poder reflotar Gas Gas. Amb aquest capital, asseguren, els bancs s'avindrien a negociar el refinançament del deute de la companyia (que puja a 20 MEUR).

Manifestació al Parlament

Al migdia, el comitè s'ha reunit amb diputats dels diferents grups al Parlament. Fins allà també s'hi han desplaçat una seixantena de treballadors de Gas Gas, que han anat a Barcelona amb autobús. Els diputats s'han interessat per la situació del fabricant de motos gironí i s'han compromès a fer una visita a la planta de Salt (Gironès) per conèixer-la de primera mà.

Després de la trobada, els treballadors de Gas Gas s'han manifestat a les portes del Parlament i pel parc de la Ciutadella. Portaven una pancarta amb el lema que han escollit per fer sentir la seva veu: 'Gas Gas vol produir i no vol morir'.

Demà entra en vigor l'ERO temporal de dos mesos que van acordar direcció i comitè. Afecta el 100% de la plantilla, tot i que depenent dels departaments, el temps que els treballadors s'estaran a l'atur serà desigual.