Dos detinguts per cultivar marihuana a Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d'Aro

Un dels cultius estava situat en una masia i contenia gairebé un miler de plantes de la droga

Els Mossos d'Esquadra van desmantellar el passat 7 d'abril una plantació de marihuana en un habitatge de Sant Feliu de Guíxols i un altre cultiu de la mateixa droga en una masia de Santa Cristina d'Aro (Baix Empordà), que contenia gairebé un miler de plantes. Arran del desmantellament, els agents han detingut una dona de 34 anys i veïna de Barberà del Vallès (Vallès Occidental) i un home de 47 anys i veí de Santa Cristina d'Aro, els dos de nacionalitat espanyola.

El detingut, sense antecedents, va passar el 8 d'abril a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Sant Feliu de Guíxols, que va decretar la seva llibertat, mentre que la dona serà citada properament pel jutge. La plantació de Sant Feliu de Guíxols es va desmantellar arran de les queixes veïnals per la forta olor a marihuana en un habitatge. Els Mossos es van desplaçar fins al lloc el dia 7 d'abril a dos quarts d'una del migdia i en arribar-hi van localitzar un cotxe amb un home a dins que estava estacionat davant l'immoble i que desprenia una forta olor a marihuana.

Els mossos van identificar l'home i van escorcollar el vehicle. En l'escorcoll es van trobar sis bosses d'escombraries industrials plenes de restes de fulles de marihuana i sorra de planter. L'home va manifestar que es trobava de lloguer en aquell habitatge i que era la seva dona la que es dedicava al cultiu de marihuana.

Els agents van comprovar que el domicili disposava de tots els estris com focus, transformadors, assecadors i testos per l'elaboració, cultiu i posterior venda de marihuana i van trobar 5,9 quilos de cabdells de marihuana. A més, segons els Mossos, la dona defraudava la companyia elèctrica, ja que es trobava connectada al quadre general de la llum. Així, els agents van detenir la dona com a presumpte autora d'un delicte de tràfic de drogues i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

El mateix dia, 7 d'abril, a dos quarts de cinc de la tarda i després de tres mesos d'investigació, els Mossos, conjuntament amb la Policia Local de Santa Cristina d'Aro, van dur a terme un escorcoll en una masia de la localitat. La policia va constatar que la casa no disposava de subministrament d'energia elèctrica amb cap companyia, per la qual cosa estava connectat directament a la xarxa elèctrica.

En l'escorcoll de l'habitatge, els agents van localitzar un cultiu de 991 plantes de marihuana, amb un pes total de 77 quilos, i amb tota la infraestructura corresponent per la seva plantació. Els agents van detenir l'home que tenia la plantació a la masia, acusat d'un delicte contra la salut pública i un altre per defraudació de fluid elèctric.

El detingut, sense antecedents, va passar el 8 d'abril a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Sant Feliu de Guíxols, que va decretar la seva llibertat, mentre que la dona serà citada properament per l'autoritat judicial.