Delafé y las Flores Azules omplen la Ciutadella de Roses de llum, color i bones vibracions

La formació catalana va presentar els temes del seu darrer llarga durada 'vs Las Trompetas de la Muerte'

  • El concert va quedar marcat per la complicitat entre el grup i el públic © M. Estarriola
    El concert va quedar marcat per la complicitat entre el grup i el públic © M. Estarriola
  • Helena Miquel i Òscar D'aniello en un moment de l'actuació d'ahir © M. Estarriola
    Helena Miquel i Òscar D'aniello en un moment de l'actuació d'ahir © M. Estarriola

Quinze minuts més tard de l'horari previst es van començar a sentir sons provinents de la llunyania. Els assistents al concert només podien observar com unes ombres s'apropaven des de la llunyania de la Ciutadella. Instants més tard van poder comprovar amb satisfacció com es tractava de Delafé, las Flores Azules i la resta de la banda que feien la seva entrada a l'escenari del Festival Sons del Món que ahir es va desplaçar fins a Roses. El concert, carregat d'una gran dosi de bones vibracions, complicitat, llum i color, va ser un viatge per les cançons del nou llarga durada del grup barceloni que porta per títol 'vs Las Trompetas de la Muerte'.

Només arribar, Òscar D'aniello (Delafé) va llençar una advertència al públic; 'no m'agraden gens aquestes cadires aquí posades. D'aquí una estona us direm que us aixequeu i les retireu totes', va dir. Efectivament, després de la primera cançó ja demanar a tothom que convertís la platea en una gran pista de ball, fet que tots els assistents van celebrar i aprovar. A partir d'aquí els temes del seu primer disc 'vs El Monstruo de las Ramblas' i el segon 'La Luz de la Mañana', s'alternaven amb les cançons del tercer llarga durada 'vs Las Trompetas de la Muerte'.

L'interacció entre el grup i el públic ha estat extrema fins a tal punt que quatre nenes d'entre 4 i 7 anys han saltat a l'escenari de forma espontània per a ballar una de les cançons interpretades per Delafé y las Flores Azules. Ha estat, precisament, una d'aquestes nenes que ha retornat a l'escenari més tard per acompanyar a Helena Miquel per cantar 'Enero en la Playa'.

Amb l'actuació d'ahir, que va comptar amb la participació de Minimal 21 com a teloners, es va donar per iniciada la segona fase del festival Sons del Món a Roses i que ja va arrencar setmanes enrere a Vilabertran amb les actuacions de 'Els Amics de les Arts', 'El Quico, el Célio i el mut de Ferreries' i 'Carlos Nuñez'. La setmana vinent serà el torn d'Albert Pla, qui intentarà omplir de nou el recinte de la Ciutadella de Roses acompanyat per 'Le petit Ramon' com a teloner. Les entrades ja es troben a la venta per 20€ a través de la web www.sonsdelmon.cat