Els Lax'n'Busto uneixen fins a tres generacions a l'estrena del 'Lax'n'Xics'

Girona ha ballat al ritme d'aquesta banda mítica del pop rock català

Els històrics Lax'n'Busto han fet tremolar Girona aquest diumenge al vespre en l'estrena del seu nou projecte, el 'Lax'n'Xics', pensat per a un públic familiar. Els del Vendrell han revisat els seus clàssics amb la col·laboració dels tres cors infantils més rellevants de Girona: el Preludi, el de l'Aula Musical i el Cor Geriona, amb qui han cantat temes tan reconeguts com 'T'estimo molt' o 'Llença't'.

L'espectacle s'ha estrenat a l'Auditori de la capital gironina, dins del Festival Strenes, i ha reunit fins a tres generacions d'una mateixa família. Des del primer moment, la banda ha pujat a l'escenari amb una energia desbordant i el concert ha acabat amb petits i grans dempeus, saltant i cantant.

Durant la primera part del concert, la mítica banda ha repassat alguns dels seus clàssics més reconeguts com 'Sang', 'Tinc fam de tu', 'Boig', 'Ballo' o 'Mar'. Unes cançons que han anat escalfant l'ambient fins a l'arribada del plat fort de la nit, quan els tres cors infantils gironins - una seixantena d'infants- han pujat a sobre l'escenari de l'Auditori de Girona.

Ha estat en aquell moment quan els espectadors no han dubtat en aixecar-se de les seves cadires i moure l'esquelet al ritme de 'Tornarem', 'Roc' o, sobretot, 'T'estimo molt' i 'Llença't', que les tres corals plegades han cantat seguint el so i la veu del cantant del grup del Vendrell. Des del primer moment, la formació ha demostrat la seva energia, bona sintonia i per què continuen essent una de les bandes més representatives del pop rock català. Un bon ambient que s'ha estès ràpidament pel més d'un miler d'espectadors -petits i grans- que han volgut veure el nou projecte de la banda. En concret, l'espectacle ha penjat el cartell d'entrades exhaurides i ha unit fins a tres generacions familiars. Avis, pares i fills. Tots fidels als Lax'n'Busto a qui han anat acompanyat cantant cançó rere cançó.

En definitiva, una estrena de luxe dins del Festival Strenes que va arrencar nova edició el passat divendres. L'espectacle d'aquesta nit, anomenat 'Lax'n'Xics' ha estat una autèntica estrena. Tot i que la formació havia assajat les cançons amb els cors, aquest vespre ha portat per primer cop l'espectacle a sobre de l'escenari. Una iniciativa que ha encantat a les famílies.

D'una banda, els pares com la Marta o la Glòria detallaven que han pogut reviure les sensacions i emocions que van tenir amb les seves respectives parelles quan eren més joves i anaven als concerts del grup. "He pogut tornar sentir el que havia viscut amb el meu marit i ensenyar-ho als meus nens" ha explicat la Marta. D'altra banda, els petits també han gaudit amb les noves cançons de la formació. És el cas de la Tània, la Nora i la Laia que des de petites han escoltat la formació musical. "Tenim un disc, ens ha agradat molt el concert, ho han fet molt bé tots al ritme i amb els moviments", han explicat.

Totes tres han admès que els hagués encantat formar part dels cors infantils i que, definitivament, la seva cançó preferida és 'Llença't'.

La nit ha acabat amb el públic - tant petits com grans- dempeus, saltant, ballant i picant de mans. D'aquesta manera, la formació del Vendrell ha aconseguit després de 30 anys d'història compartir les seves cançons en família, un objectiu que s'havien marcat des que els mateixos components de la banda s'han convertit en pares.