Roba en una botiga de Girona i s'identifica amb el DNI del seu pare

El lladre havia sostret maquinària i eines de jardineria del magatzem municipal situat als jardins de Pedret

La Policia Municipal de Girona va detenir a quarts d'una del migdia d'aquest dimecres un home després d'anar a una botiga a vendre material robat i identificar-se amb el DNI del seu pare. El detingut és Pedro C.B. de 27 anys i veí de Salt.

Els fets es remunten al passat 12 de març quan es va denunciar un robatori que es va produir al magatzem de les brigades municipals situat als jardins de Pedret. Com a conseqüència del robatori es van trobar a faltar maquinària i eines de jardineria. Uns dies més tard, en concret el dilluns 16 de març, els agents de la Policia Municipal van rebre la trucada d'un treballador de les brigades municipals de jardineria de l'Ajuntament de Girona, en què informava que un dels aparells sostrets es podria trobar exposat en un establiment de la ciutat dedicat a la venda d'articles de segona mà. Concretament es tractava d'un aparell bufador, model BR420 de la marca STIHL, valorat en 700 euros, que tenia un número d'identificació marcat al lateral i a la part posterior.

Seguidament, els policies es van desplaçar fins a aquesta botiga per inspeccionar i comprovar els fets. Un cop al lloc, els agents van veure que efectivament hi havia exposat a la venda un aparell que coincidia plenament amb la descripció facilitada. Així mateix, els agents van saber que el dia 14 de març un home jove, d'uns 25-30 anys, havia portat a vendre l'aparell.

Quan els policies van revisar el contracte de compravenda de l'eina en qüestió, van poder constatar la usurpació d'identitat de la persona que n'havia fet la venda, ja que les dades que havia facilitat amb el DNI corresponien a un home de 67 anys. Els policies també van poder esbrinar que el jove que va vendre la maquinària robada s'havia fet passar pel seu pare a l'hora de fer la tramitació de la compravenda de l'aparell.

Finalment, i després de diverses gestions, van poder localitzar i detenir en un domicili de Girona Pedro C.B., de 27 anys, de qui consten sis detencions més, com a presumpte autor d'un delicte de robatori amb força i usurpació de identitat.