Un regidor de Castelló d'Empúries no paga l'IBI des de 2012

Joan Augé té un deute acumulat de gairebé 4.000 euros

El regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries (Alt Empordà), Joan Augé, porta des de 2012 sense pagar l'impost de l'IBI per un seguit de propietats seves segons ha avançat avui Cadena Ser.

El regidor, que va entrar en el govern Xavier Sanllehí (CiU) el 2011, té un deute acumulat que assoleix els 3.969,56 euros. Segons ha explicat l'emissora, qualsevol ciutadà del municipi hauria de tenir a aquestes alçades la nòmina o els béns embargats per tal de disposar amb els diners endarrerits. No és el cas d'aquest regidor, actualment de baixa després de ser objecte d'una intervenció quirúrgica.

Castelló d'Empúries és un dels municipis gironins que van decidir desvincular-se de Xaloc, l'organisme de la Diputació que gestiona els tributs de diversos municipis de Girona. El govern de Sanllehí controla des d'aquell moment tots els impostos i taxes municipals. També els impagaments i la persecució, o no, dels morosos.

Per la seva banda l'alcalde ha afirmat desconèixer els impagaments però ha assegurat que "si existeixen, els haurà d'eixugar com qualsevol altre contribuent. Se li pot fer un pla de pagament" ha dit a Ràdio Girona.