Unes 500 persones participen en 'El primer bany de l'any' de Palamós

Els assistents s'han llançat a l'aigua, que estava a 13 graus

Passaven pocs segons de les dotze del migdia quan els organitzadors de 'El primer bany de l'any' de Palamós han donat el tret de sortida. Els centenars de persones que s'esperaven a la sorra de la platja gran del municipi no s'ho han pensat dos cops i han sortit disparats, corrents, cap al mar. Un cop l'han tocat, tot han estat crits d'alegria, sorpresa per la fredor de l'aigua i xiscles d'infants divertits.

Petits i grans s'han sumat a aquesta iniciativa lúdica i gratuïta que enguany arriba a la seva vuitena edició. En total han estat unes 500 persones, unes 200 més que l'any passat. Segurament el bon temps que ha fet aquest migdia a Palamós ha engrescat turistes, veïns de la vila i visitants d'arreu de les comarques gironines i barcelonines a fer el salt i llançar-se de cap a l'aigua. Abans de tirar-s'hi, però, tots ells han pogut participar en una sessió de més de vint minuts d'aeròbic - pes escalfar el cos- i estar més preparats.

En aquest sentit, gran part dels participants ja són habituals fidels a la iniciativa. És el cas d'en Marc i l'Alejandro qui, des de fa anys, es banyen a la platja de Palamós amb la seva família. Tot i això, els joves han trobat que l'aigua, aquest any, estava més freda que el 2014. En concret, l'aigua del mar es trobava a 13 graus.

D'altres assistents, com en Lluís Picas, era la primera vegada que es sumava a la iniciativa però feia dies que s'havia banyat a Menorca. "L'aigua estava freda però aquest projecte mostra com ja estem a les portes de l'estiu, el calor i les vacances", ha explicat animat. Un sentiment que compartia la Montserrat Jornet qui, habitualment, s'acosta a la platja faci fred o calor per banyar-se. "L'aigua estava freda, no et diré pas que no però diuen que aprima no?", ha explicat rient. "L'aigua era gel però no m'ho he pensat, m'hi he llançat de cap i m'ha agradat molt", ha subratllat en Nil Massanedas.

Després de la remullada, tots els participants han pogut recuperar forces amb un brou calent. A més, els interessants han recollit el seu diploma d'assistència i s'han fet fotografies a la sorra per immortalitzar el moment.

Desestacionalitzar el turisme

Amb aquesta proposta lúdica gratuïta, l'Ajuntament de Palamós busca desestacionalitzar el turisme, posar en valor les platges i el litoral del municipi i, al mateix temps, dóna el tret de sortida a la temporada de platja de la Costa Brava. Des del consistori afirmen que a partir d'aquest cap de setmana les principals platges de Palamós ja comptaran amb tots els serveis bàsics com dutxes, passeres o papereres perquè tothom en pugui fer ús. En total, l'activitat d'aquest diumenge ha aplegat més de 600 persones a la platja gran de Palamós.