Les competicions nàutiques deixaran 1,7 milions d'euros a Roses

El calendari d'esdeveniments inclou un campionat d'Europa i tres d'estatals

Roses (Alt Empordà), es consolida com a referent dels esports nàutics amb l'organització aquest 2015 per part del GEN Roses (Grup d'Esports Nàutics) d'una quinzena de competicions d'alt nivell, entre les quals hi ha un campionat d'Europa, tres campionats estatals i una etapa del Tour de França a Vela. Més enllà de l'àmbit esportiu, l'objectiu és desestacionalitzar el turisme ja que els campionats es duen a terme entre els mesos de març i octubre.

Així, la quinzena de competicions nàutiques generaran un retorn econòmic aproximat d'1,6 milions d'euros i prop de 10.000 pernoctacions al municipi. Tots aquests esdeveniments nàutics mobilitzaran aquest any 1.557 participants i 1.675 acompanyants.

Entre les proves que conformen el potent calendari nàutic d'aquest any hi ha un Campionat d'Europa i tres Campionats d'Espanya. Dues de les competicions programades ja s'han celebrat. Es tracta de la IV Regata Popular Rem Indoor, que es va dur a terme el 7 de març i que va servir per inaugurar la temporada d'esdeveniments nàutics i la Regata Llaüt Mediterrani de la Lliga Catalana que es va celebrar el 29 de març.

Un dels principals esdeveniments que se celebraran aquest any a Roses és l'Europan Championship Jet Ski, que es durà a terme del 18 al 21 de juny. Només aquesta prova aportarà unes 3.000 estades al municipi amb un impacte econòmic de mig milió d'euros. El 30 i 31 de maig el TO BE Laser Master; del 5 al 7 de juny, el Campionat d' España Junior, Youth i Absolut Funboard; el 12 de juliol la III Regata Lliga Catalana de Llaüt; el 15 d'agost, la LXXIX Travessia de Natació al Port de Roses; el 22 d'agost, la Travessia l'Escala- Roses; del 4 al 6 de setembre, el Campionat d' Espanya Open Bic; el 3 d'octubre, la Tramuntana Cup IOM; del 3 al 12 d'octubre, la Mediterranean Masters Week; del 10 al 12 d'octubre, el Campionat d'Espanya Laser Master; el 25 d'octubre, el Campionat Interclubs Rem Empordà; i el 26 i 27 d'octubre, el Trofeu Interclubs Creuers zona nord. Aquest any també es durà a terme el Trofeu Hivern Natació Interclubs Federats ( la data està per confimar).

A més, el 17 i 18 de juliol, Roses acollirà per quart any consecutiu i per cinquena vegada (també ho va fer el 2007) la sisena etapa del Tour de França a Vela.

En total, tots aquests esdeveniments nàutics mobilitzaran aquest any 1.557 participants i 1.675 acompanyants que s'allotjaran a Roses o als seus voltants entre 1 i 5 dies en funció de la durada del campionat.