Dos policies locals de Palafrugell salven la vida a un home després de patir un atac de cor

L'home, de 61 anys, va recuperar la respiració després de la ràpida maniobra de reanimació dels agents

Dos agents de la Policia Local de Palafrugell (Baix Empordà) van salvar la vida a un home després que patís un atac de cor divendres passat. Segons ha informat l'Ajuntament de la població, a les cinc de la tarda els dos agents es trobaven realitzant un servei de protecció escolar a la plaça del Camp d'en Prats quan van ser requerits després de rebre un avís que els informava que una persona estava marejada.

Els agents es van desplaçar fins al lloc dels fets i van veure com un home de 61 anys estava a punt de caure al terra. Ràpidament, el van subjectar per evitar una caiguda que li hagués provocat lesions importants. Una vegada va ser col·locat al terra va perdre totalment la consciència.

Els agents van demanar ràpidament la presència d'una ambulància per assistir a la persona en qüestió, però es van adonar que es tractava d'una aturada cardíaca, per la qual cosa van demanar suport d'una altra unitat de la Policia Local dotada del desfibril·lador per aquests casos i van començar a realitzar la reanimació cardiopulmonar.

Gràcies a la ràpida maniobra de reanimació dels agents, l'home va recuperar la respiració sense necessitat d'utilitzar el desfibril·lador, que ja estava preparat per ser activat.

Posteriorment, van arribar al lloc dels fets ambulàncies del SEM, que van assistir l'home i el van traslladar a l'Hospital de Palamós.