La UdG dóna el nom de Princesa de Girona a la càtedra de Joves Emprenedors

La fundació aportarà diners per finançar estudis, investigacions i activitats a l'entorn de l'emprenedoria

La Universitat de Girona i la Fundació Princesa de Girona estrenyen vincles. Les dues institucions signaran properament un conveni de col·laboració a través del qual la fundació passarà a ser patrona d'aquesta càtedra. La fundació aportarà recursos per finançar estudis, investigacions o publicacions entorn a l'emprenedoria juvenil i, per contra, la càtedra rep el nom de Princesa de Girona. 

Les dues institucions ja han treballat anteriorment plegades. Conjuntament, organitzen la First Lego League, una iniciativa que té per objecte promoure la vocació per la ciència i la tecnologia mitjançant l'elaboració de projectes científics entre joves de 10 a 16 anys. 

Els estudiants hi voten en contra

Aquesta decisió s'ha aprovat per àmplia majoria però ha rebut el vot en contra dels estudiants. La decisió s'havia d'aprovar en el passat consell de govern, que es va suspendre per una vaga universitària. Llavors, la CUP i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) van criticar aquesta mesura perquè consideraven que suposava estrènyer lligams amb la monarquia espanyola.

Està previst que la càtedra, dirigida per Carme Saurina, presenti la seva activitat el proper mes d'abril. 

Acords amb universitats del Perú i Equador

Durant el Consell de Govern també s'ha donat a conèixer els dos darrers acords que la UdG ha tancat amb universitats llatinoamericanes, en el marc de la política d'internacionalització de la institució. Concretament, es tracta d'un conveni amb la universitat peruana de San Martín de Porres, amb què es posa en marxa un programa de doble titulació de màster en Turisme Cultural. 

L'altre acord s'ha tancat amb el Ministeri d'Educació d'Equador, a través de la Secretaria d'Educació Superior, Ciència, Tecnologia i Innovació (SENESCYT), pel qual 20 estudiants d'aquest país rebran ajuts per especialitzar-se a la UdG cursant estudis de postgrau (màsters i doctorats).