El Govern sotmet a audiència pública el traçat de la prolongació de la C-32 fins a Lloret

Durant un mes, administracions, ciutadania i societat civil podran presentar noves al·legacions al projecte

La Generalitat impulsa un procés d'audiència pública per a la prolongació de la carretera C-32 entre Blanes i Lloret de Mar, presentada a principis de mes. L'audiència s'iniciarà entre el 7 i el 10 d'abril i tindrà una durada de 30 dies. Obrirà un diàleg entre administracions, ciutadania i societat civil i permetrà presentar noves al·legacions. La figura de l'audiència pública no està recollida en cap precepte legal i se celebra per decisió del Govern.

El projecte ja va passar pel procés d'informació pública i té la declaració d'impacte ambiental aprovada i vigent després que la ponència ambiental la ratifiqués a finals del 2014. El projecte ha generat veus discrepants, com ara dels ecologistes. El Departament de Territori i Sostenibilitat convoca aquesta audiència pública apel·lant als principis de transparència, de dret a la informació i de participació ciutadana, i arriba després de l'aparició de veus discrepants, sobretot entre els ecologistes.

La Generalitat celebrarà audiències públiques als ajuntaments de Lloret de Mar, Blanes i Tordera, que són els afectats pel pas de la infraestructura. Una vegada finalitzada l'audiència pública, les al·legacions trameses al Govern es respondran en un període màxim d'un mes, aproximadament fins al 15 de juny.

L'allargament de la C-32 permetrà solucionar els embussos que arrosseguen les carreteres de la Costa Brava sud, sobretot les locals GI-600 i la GI-682 (la que actualment connecta Lloret i Blanes). El projecte preveu unir el punt on ara acaba l'autopista, a l'alçada de Blanes, amb la C-63 (la carretera que porta fins a Lloret venint de Vidreres).

El nou traçat del tram Blanes - Lloret de la C-32 redueix en un 40% l'impacte ambiental respecte el projecte original de l'any 2000. El més significatiu és el seu redimensionament, ja que s'abandonen els 2 carrils per banda previstos originalment. El ramal estarà format en la major part del recorregut per tres carrils, dos de pujada i un de baixada, amb els sentits de circulació separats per una mitjana per afavorir la seguretat viària.

Es preveu que la nova C-32 arribi a captar fins a 9.600 vehicles diaris, alleugerint d'aquesta manera el trànsit que -sobretot, a l'estiu- congestiona les carreteres locals que porten a Blanes i a Lloret de Mar. Un cop entri en servei, l'autopista permetrà cobrir el trajecte entre els dos municipis en cinc minuts, reduint fins a cinc vegades el temps que es triga actualment (que oscil·la entre els 11 i els 25 minuts, depenent de l'època de l'any).

Igualment, s'incorporen un seguit de mesures per afavorir la integració paisatgística i la permeabilitat de la infraestructura, com ara nous viaductes i falsos túnels o talussos més verticals que redueixen el consum de territori.