L'Strenes arrancarà amb un concert damunt un terrat de Girona emulant U2 i els Beatles

Es desconeix a hores d'ara qui actuarà

El tret de sortida a la tercera edició del festival Strenes serà un concert "únic": el dissabte 28 de març a les sis de la tarda hi haurà una actuació des del terrat de l'oficina de turisme, situat a la rambla de Girona. El públic podrà seguir l'actuació des del Pont de Pedra i la plaça Catalunya. El director del festival, Xavi Pascual, ha explicat que quan van començar a buscar un terrat es van decantar ràpidament per aquest, perquè ofereix la imatge icònica de Girona.

És una incògnita saber qui oferirà aquest concert. No han volgut ni concretar si serà un solista o un grup, ni la seva procedència. Seguint l'exemple dels concerts dels Beatles i U2 en els quals s'han inspirat, serà "una sorpresa" i no desvetllaran el nom de l'artista o banda fins el mateix dia. A diferència de les actuacions en terrats de Londres i Los Ángeles, però, Girona compta amb un aliat que no existia llavors: les xarxes socials. Segons Pascual, contribuiran a fer un gran ressò, esperen que "a nivell mundial".

Poden començar, doncs, les especulacions sobre qui oferirà aquest concert. Una de les hipòtesis és que pugui tenir alguna relació amb l'anunci també enigmàtic que Sopa de Cabra està fent a través de les xarxes socials anunciant un esdeveniment amb frases suggestives com 'Tota història té uns protagonistes', 'Tota història té un inici i un desenllaç' o 'Algunes històries no s'acaben'.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha assegurat que "passarà una cosa excepcional" i ha recomanat que ningú s'ho perdi perquè "se'n parlarà temps". "Reserva data i hora, perquè seràs testimoni privilegiat d'un esdeveniment del que es parlarà molt de temps", insten.


 
Igual que les actuacions dels Beatles i U2, el concert de Girona s'enregistrarà i se'n farà un videoclip, que servirà per promocionar tant la ciutat com el festival Strenes. S'estrenarà el dia que el festival acabi en facin balanç. "Mai ens conformem amb els resultats d'un any, sempre volem millorar per a la següent edició", ha afirmat Puigdemont.

The Beatles i U2

Aquest 2015 es compleixen 46 anys del darrer concert dels Beatles. El van fer al terrat dels estudis Apple Recors de Londres. El 30 de gener del 1969, el grup va oferir una actuació de 40 minuts que després es va convertir en el documental 'Let it be'. Els veïns van alertar la policia perquè no suportaven més el soroll. La policia es va presentar al lloc del concert i va obligar el grup a posar punt final a l'actuació. L'agent número 503 de la comissaria de Westminster ha passat a la història per ser qui va pujar al terrat i va obligar als Beatles a aturar la seva última actuació.


Uns anys després, el 27 de març del 1987, U2 va actuar al terrat d'una botiga de licor de Los Ángeler. Diversos DJ de la ciutat van anunciar per la ràdio que aquell mateix dia els U2 estarien actuant entre la Setena i la Principal. Ràpidament, milers de fans del grup es van agrupar al lloc assenyalats. A dos quarts de quatre de la tarda, els U2 van aparèixer al terrat tocant 'Where the streets have no name'. el grup va tocar vuit cançons i el vídeo resultant de l'acció va guanyar el Grammy al millor videoclip del 1989.