Duran i Lleida qualifica Torramadé d''home honest' i l'avala com a candidat a l'alcaldia

El líder d'UDC assegura que és "l'alcalde ideal per a Salt"

El líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha defensat el caràcter i trajectòria de l'alcalde de Salt, Jaume Torramadé, que es presenta a la reelecció en les properes eleccions municipals.

Davant més de 200 persones, Duran i Lleida ha qualificat Torramadé de "persona honesta" i "l'alcalde ideal per Salt".

A més, no ha dubtat a assenyalar que "posaria la mà al foc" per ell perquè, davant la desafecció cap a la política, dirigents com Torramadé són els únics que poden fer que els ciutadans "tornin a creure-hi".

D'altra banda, Duran i Lleida ha assenyalat que és necessari "invertir més energies" en corregir els defectes dels partits tradicionals que en criticar formacions com Podemos o Ciutadans.

Des del primer moment, tant el líder democristià com el candidat a l'alcaldia de Salt han volgut agrair a la seva família "el sacrifici" que realitzen i tot allò que han de suportar per donar suport a la seva vida política. En aquest sentit, Duran i Lleida només ha tingut bones paraules cap a Torramadé a qui ha elogiat tot destacant la seva trajectòria política, la seva personalitat i el fet que compagini la feina a l'alcaldia amb la cirurgia, la seva professió, a diferència d'altres polítics - que "com ell mateix"- han deixat aparcada la seva professió per dedicar-se plenament al món polític. "És l'alcalde ideal per Salt, l'alcalde de Salt", ha destacat entremig dels aplaudiments de les més de 200 persones que han omplert la Casa de Cultura de les Bernardes de Salt.

"Jo el conec, s'ha desviscut per defensar els interessos d'aquest poble", ha detallat el líder d'UDC qui ha assegurat que l'actual alcalde de Salt és una persona "honesta" per "qui posaria la mà al foc". "És un amic, un company", ha assegurat. En aquest sentit, Josep Antoni Duran i Lleida ha volgut fer una crida als ciutadans perquè, en les properes eleccions municipals, votin més enllà de les persones i tinguin en compte "el model de ciutat" que volen. "Ara tots prometen moltes coses però només Torramadé i CiU fara que Salt sigui més ric, apostant per les persones que són les generadores de riquesa", ha puntualitzat.

Durant el seu discurs, el líder d'UDC també ha valorat algunes qüestions sobre la situació actual que travessa Catalunya, la crisi econòmica i l'atur. D'una banda ha subratllat que, tot i els repunts econòmics i el discurs del govern espanyol, la crisi social -derivada de les dificultats econòmiques- encara és present. "La gent del carrer encara la nota i les dades d'atur per un país com Espanya són vergonyoses i impresentables", ha admès.

En segon lloc, Josep Antoni Duran i Lleida ha reiterat el "desgavell" que es van trobar quan CiU va arribar al Govern de la Generalitat. "Els mateixos que van tirar la casa per la finestra i van arruinar el país ara surten al carrer en contra de les retallades que hem hagut de fer", ha criticat.

"La democràcia no passa per fer reunions a la plaça del poble"

En aquest sentit, el líder d'UDC també ha valorat la situació actual de creixent desafecció de la ciutadania cap a la política i els líder polítics. "N'esteu tips de gent com jo, de gent de partits que a vegades parlem un llenguatge que no enteneu", ha assenyalat. Tot i això, Duran i Lleida ha assegurat que actualment no "existeix cap altre alternativa a la democràcia si no surt de la mateixa política". "La democràcia no passa per fer reunions a la plaça del poble, passa per reforçar la política i per això són molt importants les eleccions municipals", ha subratllat.

Una idea que ha lligat amb la creació de noves formacions polítiques. "Hem de recuperar la confiança i això no passa per partits com Podemos o Ciutadans", ha afirmat. Tot i això, el líder democristià ha fet una lleugera autocrítica tot assenyalant que, actualment, no val la pena dedicar massa esforços en criticar aquestes formacions polítiques. "Cal invertir més energies en corregir els nostres defectes perquè si existeixen partits com aquests és perquè nosaltres no ho hem fet prou bé", ha assegurat. Uns defectes que, segons el líder d'UDC cal treballar i millorar a través dels ajuntaments i amb dirigents com Torramadé.

Duran i Lleida avala la candidatura de Torramadé tot i que, en el darrer mandat, ha estat envoltat de polèmiques que han acabat arribant als jutjats, com l'afer de les denúncies creuades amb l'exassessora d'UDC a la Diputació de Girona, Minerva Amador. Torramadé la va denunciar primer per exigir-li diners a canvi de no denunciar-lo per tocaments i, després, ella va presentar denúncia per suposat assetjament sexual. Aquesta polèmica el va forçar a dimitir com a president de la Diputació.

Aval de la feina

Duran i Lleida ha donat suport a la presentació de Jaume Torramadé com a candidat a la reelecció per Salt i també ho ha fet el president de la Diputació de Girona, Joan Giraut. No hi era, en canvi, el líder d'Unió a les comarques gironines, Joan Cañada, que s'ha absentat per motius d'agenda. A la sala de les Bernardes també hi havia tots els regidors que han format l'equip de govern durant aquest mandat.

Quatre anys que, han coincidit a ressaltar tots, no han estat "gens fàcils". Per la conjuntura econòmica, pels problemes de convivència i seguretat que arrossegava Salt i, també, pels esculls per aconseguir projectes com el de desenvolupar un sector comercial a la sortida de l'autopista.

Torramadé ha volgut "passar comptes" amb els electors que li van dipositar la confiança fa quatre anys i ha desgranat tot allò que han fet des de l'alcaldia. Entre els eixos que ha posat de relleu hi ha la seguretat. El candidat ha assegurat que s'ha aconseguit pacificar la conflictivitat a Salt i que així ho demostren els índex de delinqüència, que des del 2010 han baixat un 20%. "Ho hem aconseguit del tot? No. És fràgil? Sí. Però venint d'on veníem, amb els carrers incendiats, és una feina important", ha destacat.

En essència, Torramadé ha reivindicat que han "endreçat la casa", tenint en compte els problemes pressupostaris que hi havia i la situació social, i situa com a avals projectes com el 'Passadissos nets, passadissos segurs', el suport a les comunitats, l'ampliació de les beques menjador, l'atracció d'universitat i el creixement economicosocial.

El candidat ha instat la resta de formació a fer una campanya electoral "en positiu" i evitar descrèdits personals.