Comença la construcció del pas inferior de l'estació de tren de Caldes de Malavella

És una de les actuacions principals de les obres de modernització que Adif fa en aquestes instal·lacions

L'empresa Adif ha començat les obres de modernització de l'estació de tren de Caldes de Malavella, a la comarca de la Selva. Els treballs suposen una inversió de més de 3,1 MEUR i tenen com objectiu millorar les condicions de seguretat i accessibilitat d'aquestes instal·lacions.

L'actuació principal és la construcció d'un pas inferior entre les andanes que comptarà amb dos ascensors. D'aquesta manera, els passatgers podran passar d'un costa a l'altre sense trepitjar les vies.

També està previst ampliar l'amplada de l'andana principal i es construiran noves marquesines i millor il·luminació. Durant les obres Adif desplaçarà lleugerament les vies 4 i 6 de l'estació. Les obres, adjudicades per la Societat Estatal d'Infraestructures del Transport Terrestre (SEITT), compten amb un pressupost de 3.129.018,1 euros, amb IVA. Tal i com informen des de la companyia, l'objectiu del projecte és millorar l'accessibilitat, el confort i la seguretat d'aquesta estació.

L'actuació principal es basa en la construcció d'un pas inferior entre andanes que comptarà amb ascensors, un a cada costat. D'aquesta manera, els usuaris o ciutadans amb dificultats de mobilitat es podran desplaçar d'una punta a l'altra de les andanes amb més facilitat i sense passar per les vies. El pas inferior de 15 metres de llargada, tres d'alçada i quatre metres d'amplada es construirà utilitzant un sistema específic per reduir al mínim possible les afectacions en l'àmbit ferroviari. A més, per facilitar els treballs, es desplaçaran lleugerament les vies 4 i 6 de l'estació. Des d'Adif confien que els treballs de modernització no entorpeixin la circulació ferroviària en aquest punt.

D'altra banda, les obres també tenen previst ampliar l'andana principal que passarà a tenir 6 metres i es crearan uns nous itineraris per persones amb mobilitat reduïda. També es prolongaran les andanes fins als 200 metres útils i s'elevaran fins als 68 centímetres per sobre dels carrils, facilitant que els usuaris tinguin un accés més seguir i còmode a tots els trens que paren en aquesta estació.

També està previst col·locar una nova pavimentació, tires antilliscants, paviment podo dàctil i una línia groga d'aproximació per mostrar clarament la zona segura des d'on els ciutadans, amb discapacitats visual, poden esperar els trens. També es construiran noves marquesines en les andanes principals, es faran noves canalitzacions, renovaran els equips d'il·luminació i es posarà un pas 'strail antilliscant' als extrems de les andanes.

En principi, tal i com es va anunciar, les obres s'allargaran durant més d'un any. L'estació de Caldes de Malavella és la tercera amb més passatgers de les comarques gironines amb uns 250.000 tiquets venuts anualment