Assalten una masia de Sant Gregori i lliguen amb brides la propietària, el seu fill i una empleada

Els delinqüents han comès el robatori a plena llum del dia

La casa assaltada, coneguda com a Can Bilió, es troba a tocar del trencant de la carretera local que des de Sant Gregori porta cap a Canet d'Adri (la GIV-5313). La família creu que els dos lladres han entrat per la part del darrere del mas (on hi ha un camí que passa per una zona boscosa) perquè quan el fill hi ha arribat no s'ha trobat cap cotxe aparcat pels voltants.

Quan els assaltants han arribat a la masia, al seu interior hi havia la propietària -una dona de 58 anys- i una assistenta, que l'ajuda amb les feines de la llar. Els dos homes anaven encaputxats i portaven guants per evitar deixar empremtes o que els poguessin reconèixer. Un dels lladres portava una pistola, no se sap si simulada, i també anaven armats amb ganivets.

Els assaltants, que parlaven castellà amb accent de l'Europa de l'Est, han amenaçat les dues dones i les han lligades. Els hi han posat brides de plàstic als canells i un mocador als turmells, per immobilitzar-les i així poder moure's amb impunitat per tota la casa. Mentre els dos lladres eren a dins, ha arribat el fill de la família, un jove de 27 anys.

Els propietaris del mas són carnissers i també regenten el supermercat que hi ha al barri de Montjuïc de Girona. Precisament, el fill ha anat fins a la masia de Sant Gregori perquè els havia arribat una comanda de verdures. El jove ha entrat a l'habitatge gairebé per casualitat, perquè ha decidit saludar la mare, i només passar la porta s'ha trobat amb un dels assaltants que l'encanonava amb la pistola.

Els dos lladres han lligat el noi de la mateixa manera que abans ho havien fet amb les dues dones. Després, han regirat la masia buscant diners i objectes de valor. També s'han endut els telèfons mòbils abans de marxar corrents. De moment, no ha transcendit a quant s'eleva el botí que han aconseguit endur-se, tot i que la família assegura que no és elevat.

Després que els lladres marxessin, el fill s'ha pogut deslligar i ha estat ell mateix qui ha donat l'alerta als Mossos d'Esquadra. Quan la policia ha rebut la trucada eren les 11.26 del matí. Els agents de la unitat d'investigació i patrulles de seguretat ciutadana han anat fins a la masia per buscar proves i recollir declaració a les víctimes. La policia s'ha estat al lloc fins a quarts de quatre de la tarda.

Segon assalt del 2015

Fa una setmana uns lladres també van assaltar, a plena llum del dia, una dona de 70 anys en un pis de la zona dels Químics de Girona, situat al carrer Caldes de Montbui. El robatori amb violència va passar dimarts passat quan la dona, que viu amb el seu marit però cap a les onze del matí era sola a casa, va sentir que trucaven a la porta. Va obrir la porta a un home vestit amb roba de pintor. A l'escala de l'edifici, però, hi havia un segon home amagat.

Tan bon punt va obrir la porta, els assaltant la van fer entrar cap a dins, la van colpejar al cap i la van lligar amb brides a la tauleta de la sala d'estar per immobilitzar-la. La van emmordassar i li van tapar els ulls. Els lladres van arreplegar diners, joies i figures arqueològiques d'art egipci que la parella tenia al pis i van fugir del lloc. Quan la dona es va poder alliberar, va avisar els serveis d'emergències.

Amb el d'aquest dimecres, són dos els robatoris amb violència i intimidació a domicili que s'han comès a la demarcació aquest 2015 i que han transcendit. Durant els darrers anys, el degoteig d'assalts violents havia encès les alarmes i la sensació d'inseguretat. Es va arribar, l'any 2013, a 42 robatoris, la majoria perpetrats a urbanitzacions de poblacions costaneres. Durant el darrer any, el 2014, els mossos n'han registrat la meitat, un total de 21.