Comencen les obres d'urbanització per reparar l'esvoranc de la Rambla de Figueres

Els treballs, amb un cost de 59.000 euros, s'enllestiran abans de Sant Jordi

La Rambla de Figueres està a punt de recuperar la normalitat gairebé quatre mesos després de l'esvoranc que van provocar les fortes pluges la matinada del 30 de novembre passat. Aquest dijous han començat les obres d'urbanització de la superfície de l'àrea afectada amb l'objectiu de tenir les obres enllestides abans de la Diada de Sant Jordi com s'havia previst.

Els treballs consistiran en restablir els serveis afectats, reconstruir el muret que salva el desnivell entre la Rambla i la calçada lateral, reposar les bases i elements de pavimentació i urbanització i, per últim, recol·locar les peces ornamentals de la Rambla i plantar dos nous plataners i el boix d'alineació.

D'aquestes accions els dos únics elements nous que s'introdueixen en el projecte són la tapa i les escales d'accés a l'arquetó de servei (inclòs en les obres d'emergència. Aprofitant que s'havia de refer la volta s'ha incorporat una porta metàl·lica que permet accedir a la riera des de dalt del saló de la Rambla per a fer-ne el manteniment.

Les obres s'han adjudicat a l'empresa Excavacions Empordà 2000 SL per un valor de 58.987 euros i, com ja es va anunciar en el seu moment, estaran enllestides per la Diada de Sant Jordi.