Avancem i CiU defensen que el pacte a Girona regenera la política

Les dues formacions treballaran per fer un full de ruta conjunt

Les dues formacions, a través de dos comunicats, han confirmat el que ja s'havia anunciat en les darreres hores: Avancem i CiU aniran junts a les municipals. Tot i que Avancem en l'àmbit nacional ha establert acords sobretot amb ERC, la realitat a la ciutat de Girona ha estat una altra. Malgrat els intents per pactar amb els republicans, Avancem finalment s'ha decantat per CiU, la força que actualment governa a la capital. 

L'acord es tradueix en la participació d'Avancem en l'elaboració d'un full de ruta conjunt, que ha d'incloure "el mínim comú denominador" d'un programa "de suma i progrés per a Girona". La cara visible d'Avancem a la llista de Puigdemont serà Glòria Plana, que va ser regidora amb el PSC del 2004 al 2007, i cal veure encara en quina posició de la llista se situarà. De fet, l'alcalde encara no ha fet públics els candidats de CDC a la candidatura de la federació nacionalista. 

Glòria Plana va ser la primera regidora del grup municipal socialista que va fer el pas d'allunyar-se del PSC. El juliol del 2014 va deixar el grup (abans havia deixat els càrrecs orgànics al partit), es va donar de baixa i va donar públicament suport a la corrent de Joan Ignasi Elena.

Superar les fronteres clàssiques dels partits

Les dues formacions tenen previst donar els detalls de l'acord en roda de premsa en els propers dies. No obstant això, a través d'un comunicat, l'alcalde ha fet les primeres valoracions. Puigdemont ha considerat que l'acord és important perquè contribueix a la regeneració de la política. "Estableix acords seriosos més enllà de les fronteres clàssiques dels partits", ha destacat. 

A més, Puigdemont ha remarcat que Girona "ha estat exemple d'una manera de fer política diferent" ja que, al llarg del mandat i per estar en minoria, CiU ha hagut d'anar teixint acords amb diferents formacions. "Aquest tarannà s'ha de mantenir en els propers quatre anys", ha defensat. 

Des de CiU de Girona, a més, defensen que el pacte ha de servir per "redoblar" les polítiques de modernització i transformació que s'estan impulsant des del consistori al llarg dels darrers quatre anys. "L'objectiu és seguir defensant les polítiques de combat contra els efectes de la crisi i de foment de l'activitat econòmica com a factor imprescindible per al progrés de les persones", recull el comunicat.