Detinguda una parella mentre robaven en un bloc de pisos a Palamós

Un dels lladres ha ingressat a presó

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de La Bisbal d’Empordà, van detenir el dia 26 de febrer a Palamós (Baix Empordà), un home i una dona, de 32 i 34 anys respectivament, de nacionalitat espanyola i marroquina i veïns de Palamós i Castell-Platja d’Aro, com a presumptes autors de tres robatoris amb força a domicili i un robatori amb força en un establiment.
 
La matinada del dia 26 de febrer, una dotació policial que estava realitzant tasques de prevenció de robatoris a la població de Palamós, va veure una parella sortir d’un bloc de pisos amb objectes a les mans.
 
La patrulla va reconèixer l’home perquè tenia una ordre pendent de detenció per un robatori amb força en un domicili perpetrat el dia 20 de febrer a la mateixa població.
 
Els policies van aturar a la parella que en aquell moment duien a les mans un televisor i una bicicleta plegable.
 
En un escorcoll més exhaustiu, els mossos van trobar que els lladres duien diversos jocs de claus, un bombí de porta, una càmera digital, un lot i diverses joies.
 
La dotació va comprovar que algunes de les claus que duien els lladres coincidien amb portes d’habitatges del bloc de pisos. La majoria dels habitatges corresponen a segones residències, tot i que un dels autors hi  tenia la seva residència habitual.
 
Els agents van realitzar comprovacions per l’edifici i van localitzar un domicili violentat ple d’objectes preparats a punt per endur-se’ls, per exemple: televisors, ordinadors, rellotges, baròmetre, diversos electrodomèstics petits de cuina.
 
En el bloc adjacent també van trobar-hi un altre pis amb símptomes de forçament. Els mossos també van poder comprovar que s’havia intentat robar dins el magatzem d’un bar Passeig del Mar.
 
Els mossos van detenir a la parella com a presumptes autors de dos robatoris amb força a domicili  i un robatori amb força a establiment. A més, l’home també va ser detingut per una ordre de detenció pendent per una altre robatori amb força a domicili.
 
Els detinguts, amb antecedents, van passar el dia 1 de març a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de La Bisbal d’Empordà, el qual va decretar la llibertat de la dona i l’ingrés a presó de l’home.