Un incendi crema bales de paper i un cobert a l'exterior d'una paperera de Beuda

Deu dotacions dels Bombers remullen la zona de foc

Un incendi crema des d'aquest dijous al vespre bales de paper i un cobert a l'exterior d'una empresa paperera de Beuda (Garrotxa), segons han informat els Bombers de la Generalitat. El foc s'ha produït cap a un quart de set del vespre en una paperera situada al quilòmetre 62 de la N-260. L'incendi està contingut a l'exterior i no afecta la nau. Deu dotacions dels Bombers de la Generalitat remullen la zona de foc i es preveu que les tasques d'extinció s'allarguin encara unes hores.

L'avís d'alerta l'ha realitzat un treballador de la històrica empresa de fabricació de paper LC Paper 1881, SA, situada a Beuda (Garrotxa), a les 18.14 d'aquest dijous a la tarda. Fins al lloc dels fets s'han desplaçat deu dotacions dels Bombers que han començat a apagar les flames. El foc s'ha originat en una zona d'emmagatzematge exterior de paper, d'uns 400 metres quadrats, a tocar de la fàbrica. El sots cap de guàrdia dels Bombes de la zona nord de Girona, Joan Soler, ha explicat que quan arribat al lloc dels fets les flames passaven per sobre el teulat de la nau exterior. El foc ha calcinat i fet malbé centenars de bales de paper.

Tot i l'espectacularitat de l'incendi, el foc no ha causat ferits ni ha afectat l'empresa. No obstant això, a causa del vent, les flames han saltat fins a una zona boscosa a tocar de la fàbrica, que es troba prop de la N-260. Unes flames que els Bombers han apagat ràpidament. D'altra banda, l'empresa té un dipòsit d'amoníac prop de la nau exterior. Les flames no l'han arribat a tocar ja que els Bombers han remullat tota la zona per evitar que l'escalfor o qualsevol altre element pogués causar algun desperfecte més greu.

"Hem utilitzat l'aigua de la indústria per apagar les flames", ha explicat Soler. A més, amb una bomba han anat succionant l'aigua d'un pou subterrani que té la fàbrica. Aquesta no és la primera vegada que les flames calcinen part de l'empresa, ara fa uns cinc anys també es va cremar una altra zona de la fàbrica. En principi, la previsió és que les deu dotacions puguin anar enretirant-se quan vagi baixant d'intensitat del foc. Tot i això, el sots cap Soler augura que els Bombers hauran de passar-hi tota la nit, i fer relleus d'equip, per poder donar per extingit l'incendi. A les onze de la nit encara es desconeixien les causes que haurien originat el foc. "Per part de l'empresa no tenen constància que ningú hagi fet cap malifeta", ha explicat el sots cap Soler.