Presó pel jihadista detingut a Sant Feliu de Guíxols

El jutge Santiago Pedraz l'acusa de fer tasques per captar adeptes i adoctrinar-los

El jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz ha enviat a presó els quatre detinguts en l'operació contra el jihadisme que es va fer dimarts a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat)i Melilla. El jutge els imputa un delicte de pertinença a organització terrorista per fer tasques de captació d'adeptes i adoctrinar-los fent servir les xarxes socials, sobretot Facebook.

A un dels detinguts l'acusa també de gestionar un grup de whatsapp amb el que pretenia captar dones per formar part del grup terrorista Estat Islàmic (EI). La Guàrdia Civil va detenir dos dels quatre homes a Catalunya. L'operació contra aquesta xarxa de reclutament i adoctrinament es va fer dimarts a Melilla -on la Guàrdia Civil va detenir dos homes-, a la zona del Sot dels Canyers de Sant Feliu de Guíxols i a Sant Vicenç dels Horts. Agents del cos van registrar els domicilis dels detinguts i es van endur material com ordinadors i telèfons mòbils. 

En el cas del detingut a Sant Vicenç dels Horts, la policia sospitava que es dedicava a editar i difondre prolíficament material dissenyat per al reclutament de nous jihadistes. L'arrestat a Sant Feliu de Guíxols és un estudiant de 21 anys nascut a Catalunya i amb família d'origen marroquí. La Guàrdia Civil el va detenir per fer proselitisme. Ell mateix s'havia definit en un reportatge de la cadena de televisió nord-americana CNN sobre radicalització islamista com un simpatitzant de l'Estat Islàmic resident en una societat occidental. 

Els quatre detinguts han passat aquest dijous a disposició judicial a l'Audiència Nacional. El jutge Santiago Pedraz ha dictat presó incondicional sense fiança per als quatre arrestats. El jutge els imputa un delicte de pertinença a organització terrorista per fer tasques de captació d'adeptes. També considera que s'encarregaven del seu adoctrinament i que ho feien sempre mitjançant xarxes socials, especialment Facebook. 

A més, a un dels detinguts el jutge l'acusa de gestionar un grup de whatsapp amb el que pretenia captar dones per formar part del grup terrorista Estat Islàmic. 

No es coneixen més detalls sobre la declaració dels arrestats perquè el cas es troba sota secret de sumari.