El pare del detingut per captar jihadistes a Sant Feliu de Guíxols diu que el seu fill és innocent

"És un simple estudiant que no sap res de tot això"

El pare del jove detingut a Sant Feliu de Guíxols desvincula el seu fill de moviments jihadistes i defensa que és un noi més, nascut a Catalunya, i que es dedica a estudiar. Sol "jugar" per Internet amb l'ordinador que tenia a casa però, segons el pare, és "molt jove" i no té res a veure amb xarxes de captació per a grups terroristes. "Som una família treballadora, d'aquestes coses no en sabem res", ha explicat.

La família, d'origen marroquí, va arribar al país l'any 1983 i el detingut, de 21 anys, és el mitjà de tres germans. Segons ha explicat la família, el noi estudia un cicle de grau superior a l'institut i és un jove "tranquil".

El pare ha criticat el desplegament policial i ha explicat que a les sis del matí, mentre la família dormia, la Guàrdia Civil "ha rebentat" la porta de casa seva. Han entrat dins el pis, situat al grup Sot dels Canyers, i han detingut el seu fill. Després, ha començat a registrar el domicili.

"No diuen res, només entren i comencen a mirar la casa per veure si tenim alguna cosa, però no han trobat res", ha afirmat el pare. "Jo no entenc per què s'emporten el nen i trenquen la porta de casa mentre estem tots dormint, som una família treballadora", ha lamentat l'home.

La Guàrdia Civil s'ha endut un ordinador, el telèfon mòbil del detingut i una impressora del pis. "Ens hem espantat molt, hi havia més de deu policies dins la casa i el carrer ple, com si aquí tinguéssim bombes", ha criticat el pare del detingut. El registre ha acabat cap a les deu del matí, quan la Guàrdia Civil s'ha emportat el detingut i els objectes que han trobat dins la casa.

El de Sant Feliu de Guíxols és un dels quatre detinguts en l'operatiu de la Guàrdia Civil, dirigit pel Jutjat central d'instrucció 1 i la fiscalia de l'Audiència Nacional, per desarticular una xarxa de reclutament i adoctrinament del grup terrorista DAESH a l'Estat. Un altre dels detinguts és de Sant Vicenç dels Horts i els dos darrers, de Melilla.