Endesa renovarà tot l'enllumenat del CIM la Selva per adaptar-lo a la tecnologia LED

Així reduirà la despesa en un 43%

La instal·lació de tecnologia LED als complexos de la Selva i del Vallès Occidental va sortir a concurs el passat juliol. Ara, l'empresa pública Cimalsa ja l'ha resolt, i ha adjudicat el contracte a la companyia Endesa, que serà l'encarregada de renovar-ne l'enllumenat.

L'objectiu de Cimalsa és que, amb la nova tecnologia, la despesa energètica dels dos complexos logístics es redueixi a la meitat. A la Central Intermodal de Mercaderies (CIM) la Selva, que ocupa 22 hectàrees, l'elèctrica substituirà 62 punts de llum. Els antics fanals i làmpades es renovaran per d'altres que incorporen la tecnologia LED (en concret, els del model Archilede).

Amb la renovació de l'enllumenat, el CIM Vallès (que té 44 hectàrees) assolirà un estalvi en electricitat d'un 62,9%. En el cas del complex situat a tocar de l'aeroport Girona-Costa Brava, aquesta disminució de consum serà del 43%. És a dir, que entre els dos sumaran la mitjana aproximada de reducció del 50% que es proposa CIMALSA.

La renovació de l'enllumenat començarà aquests propers dies i entrarà en servei el proper mes d'abril. A part de contribuir a l'estalvi energètic, la tecnologia LED també té altres avantatges: les làmpades duren més, hi ha menys contaminació lumínica i també redueixen la petjada de CO2. Al CIM la Selva, per exemple, amb la nova tecnologia es deixaran d'emetre 16,72 tones de diòxid de carboni anuals a l'atmosfera.

Renovació energètica

Amb aquest contracte, que té una durada de deu anys, CIMALSA engega un projecte de renovació energètica als diferents complexos que gestiona arreu del territori. La CIM El Camp, així la com la resta de centrals que no han entrat al contracte que ara s'ha adjudicat, entraran dins una segona fase.

A més de reduir la despesa energètica, el programa impulsat per la Generalitat incorpora també millores en la gestió de l'aigua i els residus. A més, també vol potenciar l'ús de vehicles ecològics i implementar nous punts de subministrament d'energies alternatives.