Obren una investigació per esclarir la mort de la submarinista a Tossa de Mar

La Guàrdia Civil determinarà si l'equip de busseig de la noia de 24 anys va fallar

El jutjat de Blanes que aquest diumenge estava de guàrdia ha encomanat a la Guàrdia Civil que investigui l'equip de busseig que duien tant la submarinista com el seu acompanyat, que és instructor de submarinisme, per determinar per què la noia va morir mentre feia immersions a Tossa de Mar.

La investigació consisteix, primer, en comprovar si la mescla de gasos que duien a l'equip era la correcta i, després, veure si tots els mecanismes funcionaven degudament. Tant la submarinista com l'instructor duien un equip d'alta especialització que permet fer immersions a gran profunditat. L'equip fa la mescla de gasos de forma automàtica en funció de la profunditat. Per això, la Guàrdia Civil haurà de determinar si va funcionar correctament.

Fonts de la investigació han indicat que la víctima comptava amb la titulació necessària però era una bussejadora amb menys d'un any d'experiència. Aquest dilluns li han fet l'autòpsia a l'Institut de Medicina Legal de Girona. Caldrà esperar als resultats dels anàlisis de teixits i mostres per saber la causa de al mort però, d'entrada, els forenses han descartat que morís d'un atac de cor o de forma violenta.

El servei d'emergències va rebre l'avís poc abans de les dues del migdia per una submarinista inconscient a la zona de la Mar Menuda de Tossa de Mar. Mentre realitzava la immersió amb un altre company, hauria perdut el coneixement. El company l'hauria tret de l'aigua. Els serveis sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) li van realitzar tasques de reanimació però, finalment, va morir.