L'Ajuntament de Riudellots de la Selva liquida tot el deute municipal

Durant les darreres setmanes han amortitzat el darrer crèdit de 231.000 euros

A finals de l'any passat, l'equip de govern de Riudellots de la Selva va decidir amortitzar sis dels set crèdits que mantenia amb una entitat financera. El consistori va utilitzar el romanent de tresoreria per cancel·lar aquests crèdits que suposaven uns 618.000 euros, el 73,55% del total del deute municipal. La resta, uns 231.000 euros, va decidir amortitzar-ho a principis del 2015, un cop s'hagués aprovat el pressupost del 2015. 

Ara, aquest mes de febrer, l'ajuntament ha donat a conèixer que, finalment, ha aconseguit liquidar tot el deute que el consistori arrastrava des de feia anys. Un cop més, el consistori va utilitzar el romanent de tresoreria per cancel·lar el darrer crèdit.

No obstant això, l'alcaldessa Montserrat Roura ha assegurat que "el líquid de tresoreria disponible permetrà tirar endavant les obres planificades per aquesta legislatura". A més, la finalització del deute permetrà invertir més i realitzar inversions com la última fase de les obres de la planta superior de l'Ajuntament de Riudellots de la Selva o l'ampliació del pavelló esportiu. "Utilitzarem el romanent generat durant aquests anys", ha assenyalat la batlle.

Tot i això, l'alcaldessa assegura que mantindran la línia de la prudència i el control que han portat a terme durant els darrers anys. "Evidentment la major disponibilitat econòmica ens permetrà actuar amb més facilitat però sense malgastar, no ho hem fet mai i tampoc ho farem ara", ha subratllat. Al mateix temps, des del consistori assenyalen que estan "molt satisfets" per haver aconseguit sanejar els comptes. "Ens dona un aval de la bona gestió que hem portat a terme a nivell econòmic i és una garantia de futur", ha afegit Roura.

L'ajuntament portava lluitant contra el deute des de l'any 2003, quan l'endeutament municipal fregava el 50%. "Sempre hem estat dins dels marges permesos, no hem superat mai el 50%, molt per sota del màxim permès per la llei que és del 110%", ha explicat l'alcaldessa. Any rere any, el consistori va poder anar reduint-lo fins que aquest 2015, dotze anys més tard, ha pogut liquidar-lo. Segons la batlle, les restriccions a la inversió provocades per la Llei espanyola de Règim Local (LRSAL) afegida a una gestió acurada de la despesa ha permès dur a terme aquestes operacions d'amortització i acabar amb el deute.