Les acusacions mantenen la petició de 20 anys de presó per a l'acusat del crim de Figueres

La defensa de Baltasar Sánchez Rey sosté que és un homicidi imprudent i afegeix un delicte de lesions

Aquest dijous a la tarda entregaran l'objecte del veredicte als membres del jurat popular i es retiraran a deliberar. El fiscal Víctor Pillado i l'acusació particular, exercida del lletrat Francesc Xavier Pérez, han mantingut la petició de 20 anys de presó per un delicte d'assassinat. L'advocat de la defensa, Carles Monguilod, continua qualificant els fets com un homicidi imprudent que suposa una pena de màxim 4 anys de presó però ha afegit, també, un delicte de lesions pel cop que l'acusat reconeix que va donar al cap a la víctima amb una barra de ferro. Per aquest segon delicte, la pena pot arribar als 3 anys de presó.

Baltasar Sánchez Rey ha fet servir el seu últim torn de paraula, al final del judici, per reiterar que quan va engegar el motor de la camioneta i va sortir esperitat, no sabia que just davant la roda hi havia el cap de la víctima.

El fiscal creu que durant el judici, sobretot amb les declaracions dels testimonis presencials, ha quedat provat que Sánchez Rey sabia on havia caigut estesa a terra la víctima. En el seu informe, ha recordat que tots els testimonis han assegurat que quan l'acusat va colpejar la víctima amb la barra de ferro al cap, va caure "automàticament", "en pocs segons" o "desplomat" a terra. "Amb la simple inèrcia del cop, mentre acabava de completar la seva acció, havia de veure on queia perquè va caure davant dels seus nassos", ha afirmat el fiscal.

"Si tu colpeges, et cau al costat de la roda i engegues el vehicle, automàticament assassines", ha exposat el fiscal que sosté que el 4 d'agost del 2010 Baltasar Sánchez Rey "va cometre un assassinat" perquè sabia que passant per sobre del cap amb la camioneta era probable que el matés. "Sabia que el podia matar, la víctima va morir assassinada", ha conclòs.

L'advocat de la defensa, en canvi, ha assegurat que un veredicte que el declari culpable d'assassinat suposaria condemnar un home "sense proves". Segons Monguilod, totes les proves recolzen la versió de Sánchez Rey, que diu que va colpejar la víctima al cap però no la va veure caure perquè de seguida es va girar i va anar cap a la cabina de la camioneta per fugir del lloc dels fets.

"No volia matar-lo", ha afirmat el lletrat que afegeix que si es va evadir de la justícia escapant-se a França va ser perquè tenia por de tornar a la presó, on ja havia estat tancat 20 anys.