La DO Empordà s'emporta 6 medalles d'or al concurs Garnatxes del Món

La DO Terra Alta fou la més guardonada amb 8 distincions

Els vins catalans van ser protagonistes al 3er Concurs Garnatxes del Món que es va celebrar ahir dilluns a Perpinyà, a la Catalunya del Nord.

En total, van aconseguir 21 Medalles d'Or, 11 de Plata i 3 de Bronze en les diferents categories, consolidant les bodegues catalanes com un clar referent pel que fa a la producció de vins de qualitat amb la varietat garnatxa.

Per Denominacions d'Origen, la DO Priorat va aconseguir 8 Medalles d'Or, 6 la DO Empordà, 3 la DO Priorat, 2 la DO Montsant i una medalla les DO Catalunya i Costers del Segre. Enguany es van presentar a concurs gairebé 500 vins de 6 països que van ser avaluats per 80 jutges provinents de més de 60 països.

D'entre els vins produïts al conjunt de l'estat espanyol, els catalans han estat el més premiats. De les 32 Medalles d'Or obtingudes, 21 han estat per a vins catalans. El mateix ha passat a la resta de categories amb 11 de les 30 Medalles d'Argent aconseguides i tres de les vuit Medalles de Bronze.

En aquesta tercera edició del concurs hi han participat prop de 500 vins procedents de 6 països (Espanya, França, Itàlia, Sud-àfrica, Austràlia i Macedònia) i 80 tastadors professionals de més de 60 països han estat els encarregats d'escollir els premiats.

El certamen, que organitza el Consell Interprofessional dels Vins del Rosselló amb l'objectiu de prestigiar la garnatxa en la llista de les varietats internacionals, se celebrarà l'any vinent a Navarra i, possiblement, a Catalunya el 2017.