La CUP de Girona amenaça amb portar la gestió de l'aigua als jutjats

La formació demana màxima transparència

La CUP de Girona s’ha posicionat sobre la polèmica generada recentment al voltant de la comissió municipal sobre la gestió de l’aigua de Girona. En primer terme, la formació ha exigit la continuïtat de la comissió en els termes que s’havien previst inicialment. La CUP considera “intolerable” que “amb l’excusa de les darrers filtracions alguns grups estiguin plantejant aturar el curs de la comissió”.

En aquest sentit, la CUP també ha exigit “que s’arribi fins al final a l’hora de destapar qualsevol irregularitat, mala praxi o negligència, tant per part dels responsables de la gestió de l’aigua com de l’anterior o l’actual govern de la ciutat”. La formació fins i tot ha mostrat la seva disposició "a portar el cas als jutjats si es detecta qualsevol intent d’ocultar informació o deixar d’investigar aspectes no resolts”.

D’altra banda, la formació ha reclamat màxima transparència, i per això ha proposat que sigui el mateix ajuntament qui vagi publicant les actes de les sessions de la comissió a mesura que es vagin celebrant, per tal d’evitar més polèmiques amb les filtracions d’informació. Finalment, la CUP ha reafirmat la seva aposta per la recuperació de la gestió de l’aigua per part de l’Ajuntament, entenent que “la municipalització és l’única forma de possibilitar una gestió pública, democràtica i transparent d’aquest bé de primera necessitat”.