Uns 120 estudiants participen en el 'Dissabte Transfronterer de les Matemàtiques'

Hi han assistit alumnes de setze centres de secundària de les comarques gironines i de la Catalunya Nord

Uns 120 estudiants han participat aquest dissabte al matí a la quarta edició del 'Dissabte Transfronterer de les Matemàtiques a l'Alt Empordà' que s'ha fet a Figueres. Hi han assistit alumnes de quart d'ESO, primer i segon de batxillerat de 16 centres de l'Alt Empordà, el Baix Empordà, el Gironès i la Catalunya Nord.

La jornada, organitzada per la Fundació Princesa de Girona, la Fundació Ferran Sunyer i Balaguer i l'Ajuntament de Figueres, vol acostar els joves a les matemàtiques i mostrar-los la importància que tenen en el món actual. Els alumnes han participat en diversos tallers, entre ells un que vincula les matemàtiques i l'art digital i un altre que tracta sobre les matemàtiques de la imatge.

La jornada s'ha organitzat amb la voluntat de mostrar la presència de les matemàtiques en el món actual, tant en les diferents branques de les ciències com en les noves tecnologies i, fins i tot, l'art; fomentar l'interès i la vocació científica al voltant de les matemàtiques; encoratjar el treball en equip i la participació activa en l'experimentació i la resolució de problemes; situar les matemàtiques i les seves branques en un context de problemes reals i de la vida quotidiana; i posar joves amb interès per les matemàtiques en contacte amb professionals d'alt nivell i amb estudiants del Grau de Matemàtiques, amb la intenció d'acostar-los a la realitat de l'activitat professional.


De fet, l'objectiu de les entitats organitzadores és "trencar amb la idea que les matemàtiques són una ciència llunyana, invisible i difícil d'entendre per ajudar a fer veure als joves que tenen molt a veure amb la cultura i la vida quotidiana".