La veterana Menchén Tomàs omple de passió la passarel·la del 080

Custo ha tancat la jornada d'avui

La veterana firma Menchén Tomàs ha presentat avui a la passarel·la del 080 Barcelona Fashion la seva col·lecció per a la tardor-hivern 2015/2016 sota el nom "Passions".

Prenent com a font d'inspiració la sèrie de vídeo-creacions de l'artista Bill Viola, s'han pogut veure uns dissenys còmodes però sofisticats a la vegada que sensuals, una combinació extremadament difícil d'aconseguir i que Menchén Tomàs ha brodat. Un exemple d'això era una maniquí que duia una llarga túnica fins als peus, que malgrat la seva senzillesa, destil·lava moltíssima sensualitat.

Altres dissenys deixaven les esquenes totalment a l'aire, de tal forma que tallaven la respiració. Amb tot, les combinacions de colors i de textures, com en la tragèdia dionisíaca, busquen interpel·lar i atraure l’espectador cap a un món de passions. Velluts de seda, draps de llana o mohers contrasten amb la mussolina estampada amb motius de natures mortes. Sastreria estructurada i volums teatrals.

Miquel Suay

El dissenyador valencià ha presentat la seva col·lecció per home “Ucronia”. D’aquest concepte, parteix la seva proposta per a la tardor-hivern 2015/2016 dominada per les formes geomètriques.

S'han pogut veure dissenys de caire futurista amb teixits molts bàsics, utilitzant bàsicament neoprens o sintètics. La col·lecció era realment bonica, apropant una versió de "luxe" per a la roba d'esport o més 'casual'. Aquest era un aspecte que es podia veure clarament en els pantalons, que en la llunyania podien semblar un simple xandall però que, després, es podien observar grans detalls quan es trobaven més a prop.


© 080 Barcelona Fashion

Georgina Vendrell

La dissenyadora barcelonina Georgina Vendrell, ha estat l'encarregada d'obrir avui la jornada mitjançant la presentació de la seva col·lecció “Darklight”, inspirada en el futurisme.

Una proposta conceptual, contemporània i avantguardista, amb un estil androgin i minimalista, on els blancs i grisos contrasten sobre el negre com a protagonista. Sastreria urbana, clàssics reinventats, acabats tecnològics i textures futuristes.


© 080 Barcelona Fashion

Miguel Bolaño

La col·lecció "Palomo Cojo" de l'autor nascut a Barcelona però criat a Galícia ha estat, sense dubte la més "coixa" o fluixa de la jornada.

Els dissenys, avorrits i repetitius tan per home com per a dona, han anat desfilant al llarg de la passarel·la del 080 sense pena ni glòria. Bolaño diu haver-se inspirat en "les dives de l’est embolcallades en pols d’estrelles” però tanmateix semblava que havia pres com a referència l'armari de la seva besàvia que vivia al camp.

A instants ha pogut evocar als dissenys que va presentar ahir Míriam Ponsa, uns refugiats però carregats d'al·legria, amb estampats florejats i més colorista. Un remake dels clàssics de l'avia adaptats als nous temps.


© 080 Barcelona Fashion

Custo Barcelona ha estat l'encarregada de tancar la jornada. La firma internacional catalana ha presentat un avançament de la seva col·lecció per a la temporada tardor-hivern 2015/2016, en una desfilada que ha comptat entre d’altres, amb el top model internacional Ricardo Domínguez.