Inicien un boicot a un bar de Girona arran d'una denúncia televisiva

Una extreballadora va queixar-se de la mala praxi del local a Els Matins de TV3

El bar Cal Campaner de Girona és objecte d'un boicot iniciat a la xarxa mitjançant Facebook. L'acció ha començat després que una exempleada es va dirigir ahir al programa Els Matins de TV3 on va denunciar un seguit d'abusos als quals apunta fou objecte.

Aroa Céspedes, una jove de Girona de 21 anys, buscava feina per poder-se pagar els estudis però l'experiència en aquest establiment fou tan negativa que només s'hi va estar un dia. En el seu relat a la televisió apunta que les formes del propietari no li van agradar d'entrada; "em va fer dos petons quan hauria preferit una encaixada de mans", explica.

Pel que fa a les condicions laborals va denunciar que havia de treballar 11 hores cada dia guanyant 700 euros mensuals sense contracte ni alta a la Seguretat Social.

Céspedes també relata que la primera frase que va escoltar del propietari fou "immigrants de la vida, vinga, treballeu" argumentant que "tots són de fora" i assenyalant a Aroa com "la catalufa" del bar. No només això, també apuntava que no tenia dret a beure ni un got d'aigua sense pagar-lo o bé utilitzar el lavabo del local.

La salubritat del menjar també fou objecte de crítica, assegurant que "la salsa de les patates braves es trobava en recipients de cinc litres, fora de la nevera i que quan els obries hi trobaves una població d'insectes". També va denunciar que el propietari reciclava el menjar que tornava d'altres clients que no s'ho havien consumit. Amb tot, la jove apunta que va presentar denúncia als Mossos d'Esquadra però en cap moment de la seva intervenció va mostrar la documentació que demostrava cap de les seves acusacions.

Aquí es pot veure l'entrevista íntegra: