Intenten recusar el fiscal del cas de l'assassí de Calonge perquè el condemnat el va colpejar

Argumenten que pot tenir aversió personal contra l'acusat

La defensa ha intentat recusar el fiscal del cas del condemnat a 19 anys de presó per cremar viva la seva parella embarassada de tres mesos, a Calonge (Baix Empordà).

El lletrat Daniel Coll ha al·legat que el fiscal Víctor Pillado pot tenir aversió personal contra Miguel Sánchez Gámez perquè, després de la lectura del veredicte de culpabilitat el 21 de març passat, el va colpejar.

Per aquesta agressió, el jutjat d'instrucció 4 de Girona ha obert una causa contra el processat per atemptat a l'autoritat.

La secció tercera de l'Audiència de Girona ha desestimat l'intent de recusació i, finalment, s'ha fet la vista de pròrroga de presó mentre el recurs a la sentència per assassinat no estigui resolt.

Els fets

Miguel Sánchez s'enfronta ara a una pena d'entre 2 i 4 anys de presó i a pagar una multa que va des dels 180 fins als 72.000 euros per un delicte d'atemptat a l'autoritat. Aquesta pena se sumaria a la condemna de 19 anys de presó que l'Audiència de Girona li va imposar després que el jurat popular el declarés culpable dels delictes d'assassinat, avortament, incendi i danys.

La defensa de Miguel Sánchez va recórrer la sentència, que està pendent de resolució. Per això, aquest dimecres a l'Audiència de Girona han fet una vista de pròrroga de presó, per decidir si li allarguen el temps entre reixes fins al màxim que preveu la llei -la meitat de la pena, en aquest cas als 9 anys i 6 mesos- o si, per contra, el deixen en llibertat fins que el recurs estigui resolt.

A l'inici de la vista, l'advocat de Sánchez Gámez ha demanat la recusació del fiscal del cas, Víctor Pillado. El lletrat Daniel Coll argumenta que el fiscal és víctima en el cas d'atemptat a l'autoritat i que, per tant, pot ser incompatible amb exercir l'acusació pública en el cas d'assassinat.

D'entrada, la secció tercera ha suspès la vista per deixar temps al lletrat perquè presentés oficialment el recurs però, poca estona després, han decidit fer-la igualment perquè analitzant els preceptes legals per recusar, no se'n complia cap i, per tant, tampoc hagués prosperat.

El fiscal ha demanat que Sánchez Gámez estigui en presó fins que hi hagi sentència ferma i ho argumenta per la pena de presó tan elevada que li han imposat i pel risc de fugida. La defensa, en canvi, s'hi ha oposat i ha recordat que des de l'inici del procediment, Sánchez Gámez ha estat temps en llibertat i "sempre" ha comparegut quan l'han citat.

El condemnat també ha assegurat que si el deixen en llibertat no fugirà. "Sóc innocent, i ho vull tornar a demostrar", ha conclòs. Ara només falta que la magistrada resolgui.