Localitzen un lladre de cotxes després que es declarés un incendi a casa seva

L'home es trobava en recerca i captura

Els robatoris a la Jonquera (Alt Empordà) van tenir lloc el 10 de setembre del 2012. Aquell dia, un lladre es va dedicar a rebentar diversos cotxes que hi havia aparcats als carrers Llobregat, del Pont i Calos. Després de rebre l'alerta, i gràcies als indicis que van localitzar al costat o dins mateix dels vehicles, els Mossos d'Esquadra van poder identificar el lladre.

Es tractava d'un jove de procedència equatoriana que vivia a la Jonquera mateix. Quan la policia el va anar a detenir, però, el noi s'havia fet fonedís. Els Mossos d'Esquadra li van perdre la pista, però ara fa pocs dies un petit incendi va ser providencial per poder-lo atrapar.

El foc es va declarar a primera hora del matí del dijous passat en un pis de Figueres. Les flames van ser poca cosa, i només van afectar un armari on s'hi guardaven uns quants esqueixos de marihuana. Els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís a quarts de nou del matí, i van anar fins al lloc per donar recolzament als Bombers.

Després de comprovar que les flames només havien afectat l'armari, els agents van començar a identificar tots els qui vivien a l'habitatge. Entre aquestes persones es trobava el jove equatorià de la Jonquera, que ara té 20 anys.

Quan els agents van comprovar les seves dades al sistema, van veure com el noi tenia vigent una ordre de detenció pels robatoris a vehicles. Per això, el van emmanillar i se'l van endur cap a comissaria. En total, se l'acusa de dos robatoris amb força i tres faltes de danys.

El jove, que té diversos antecedents, va passar divendres passat a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres. Després de prendre-li declaració, el jutge el va deixar en llibertat amb càrrecs.