TVE expedienta el periodista Francesc Cruanyes per escriure en altres mitjans

El figuerenc tenia un espai setmanal al Setmanari Empordà i al Diari de Girona

El periodista figuerenc, Francesc Cruanyes, ha rebut un expedient disciplinari per part de Ràdio Televisió Espanyola degut a les publicacions que escriu regularment en dos mitjans locals gironins.

Així ho explicava el mateix periodista ahir a través d'una piulada al seu compte de Twitter: "No, avui no he penjat el #paperdediumenge q he fet 17 anys seguits a @DiarideGirona pq la meva empresa m'ha expedientat per escriure, sí".

Cruanyes, que no ha volgut fer declaracions, ja va acomiadar-se dels seus lectors en un article al Setmanari Empordà titulat "Adéu-siau, fins ara" el passat 26 de gener. Allà explicava com la seva primera publicació data del 1979 i que els darrers onze anys ha redactat una columna d'opinió setmanal a la contraportada del setmanari.

Amb tot, el periodista també tenia un espai al Diari de Girona on feia un repàs a l'actualitat setmana i que es publicava els diumenges.

Les reaccions a la xarxa no s'han fet esperar després de la piulada del periodista, despertant incredulitat i àmplies mostres de suport. Cruanyes ja va resultar incòmode per la direcció de RTVE quan el 22 de novembre de l'any passat va criticar obertament un reportatge de "Informe Semanal" sobre el 9N: "Com a català, d'avui m'ha fet ràbia; com a periodista, fàstic; i com a treballador de TVE, vergonya".



Hospitalitzat

Coincidint amb l'expedient disciplinari, Cruanyes porta una setmana hospitalitzat a causa d'un infart cerebral del qual es recupera favorablement, pendent de les seqüeles que se'n puguin derivar.