Llanos de Lluna haurà de pagar, de nou, 500 euros a l'Ajuntament de Vilablareix per ordre judicial

La delegada del Govern espanyol ha perdut el recurs presentat al TSJC

La justícia no ha admès el recurs interposat per la Delegada del Govern espanyol a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna, contra la decisió del jutjat de no admetre a tràmit la seva demanda contra l’Ajuntament de Vilablareix (Gironès) per la moció de suport a la plataforma "Diem Prou". A més, per segona vegada el tribunal ha condemnat la Delegación del Gobierno a pagar les costes del procés judicial que pugen a 500 euros.

L’alcalde de Vilablareix, David Mascort, ha subratllat de nou que “algú hauria de responsabilitzar Maria de los Llanos de Luna dels diners que està llençant per anar contra els ajuntaments que pensem diferent que ella”. “No es pot utilitzar l’administració d’aquesta manera. Els diners són de tots”, ha destacat l’alcalde.

Llanos de Luna va portar l’Ajuntament de Vilablareix als jutjats per haver aprovat per unanimitat una moció en defensa de la sobirania fiscal el 13 de maig de 2014. La resolució d’aquella denúncia va acabar també amb la condemna d’haver de pagar 500 euros a l’Ajuntament.

Davant d’aquesta situació, l’alcalde David Mascort ha sol·licitat al comitè executiu de l’Associació Catalana de Municipis (ANC) que es realitzi un estudi per saber quant han costat tots els tràmits judicials oberts a Catalunya per la Delegada del Govern.