Marina Geli formalitza la seva baixa del PSC

Al·lega que el partit l'ha "obligat a escindir-se"

L'exconsellera grionina, Marina Geli ja no és militant del PSC, fins i tot de manera formal. Al desembre ja havia anunciat públicament que deixava el partit en el que ha fet la seva carrera política, i divendres passat va telefonar per avisar oficialment al PSC que ja no pagaria la quota de militant del mes de gener i demanar que no se la contemplés com a afiliada.

Amb tot, el tràmit requeria que Geli fes acte de presència a la seu del partit a Girona i entregués un escrit demanant la baixa. I dimarts va ser el dia. A la carta, l'exconsellera culpa el PSC d'haver-la "obligat a formar part dels escindits" del partit. Dijous, a més, anunciarà si deixa l'escó obtingut amb el PSC o el manté com a no adscrita.

La baixa com a militant ja era una realitat, però el reglament intern exigia encara un tràmit administratiu més. És per això que, tal i com ha confirmat ella mateixa, Geli va acudir dimarts a la seu socialista de Girona per a tramitar l'escrit de renúncia a la seva condició d'afiliada. En aquesta carta, la que fos consellera de Salut dels dos Governs amb presidents socialistes, assegura que no renega en absolut de la trajectòria i de la feina feta sota les sigles del PSC. Tant és així, que afirma que encara ara, després d'haver format un altre partit (MES), li dol marxar de la formació socialista.

Això, però, no evita que culpabilitzi al PSC d'haver impulsat posicions polítiques que l'han "obligat a formar part del grup dels escindits". I és que Geli creu que les decisions i votacions que el PSC ha fet públiques en el debat nacional i, sobretot, haver abandonat la defensa i implicació en el dret a decidir per tenir un referèndum sobre la independència de Catalunya, han fet que ella i altra gent del PSC estiguessin tan incòmodes com per marxar i formar un nou partit.

Fet el tràmit rutinari de l'escrit de baixa, ara l'única relació que li queda a Geli amb el PSC és la seva acta de diputada. L'exconsellera va aconseguir l'escó des de la llista del PSC per Girona i, a hores d'ara, segueix dins el grup socialista del Parlament. Aquesta condició, però, no es perllongarà durant molt de temps més. Aquest mateix dijous està previst que l'exconsellera comuniqui oficialment al Parlament i faci pública el seu probable pas com a diputada no adscrita, mantenir així l'escó però fora del grup del PSC. Amb tot, encara aquest dimecres manté converses al respecte amb l'altra diputada escindida del PSC, Núria Ventura, i no descarten del tot acabar decidint que abandonen la cambra i renuncien a l'acta de diputada.