Detingut a Castelló d'Empúries un home buscat a França per temptativa d'homicidi

L'arrestat tenia nombrosos antecedents per tinença d'armes, robatori en vehicles i domicilis, amenaces i lesions

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 23 de gener a Castelló d'Empúries (Alt Empordà ) un home de 40 anys, de nacionalitat francesa i amb domicili a la localitat, per una ordre europea de detenció per temptativa d'homicidi a la localitat de Luc en Provence (França) el 2013.

El 4 de gener un ciutadà va denunciar a la comissaria de Roses que havia esta amenaçat per una persona amb una arma de foc. Els agents van iniciar una investigació i van poder comprovar que el presumpte autor de les amenaces era un ciutadà francès que vivia a Castelló d'Empúries a qui li constaven nombrosos antecedents per tinença d'armes, robatori interior de vehicle, robatori interior de domicili, amenaces i lesions.

També es va saber que el detingut tenia pendent una ordre europea de detenció i estava buscat per la Gendarmeria francesa per una temptativa d'homicidi. Els fets es van produir el 2013 a la localitat francesa de Luc en Provence, on en una baralla, presumptament per tràfic de drogues, hauria disparat a la víctima.

Amb aquesta informació, els Mossos van posar en marxa el passat divendres 23 de gener un dispositiu en què van participar agents de la Àrea d'Investigació Criminal de la Regió Policial de Girona juntament amb agents de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Roses. L'operatiu va acabar amb la detenció d'aquest ciutadà francès en virtut de l'ordre de detenció i extradició a França.

El detingut va passar a disposició judicial a l'Audiència Nacional de Madrid per tal de gestionar la seva extradició.