Apareix un dofí ferit a la platja del Port de la Selva

El cetaci està deshidratat i tècnics del CRAM s'han desplaçat a lloc per intentar salvar-lo

Veterinaris i Agents Rurals intenten salvar un dofí ferit que ha aparegut aquest matí a la platja gran del Port de la Selva (Alt Empordà). El cetaci, que mesura uns 2 metres, està deshidratat i té el ritme cardíac alterat.

A quarts d'onze del matí, un veí del poble ha albirat l'animal, que es trobava a pocs metres de la platja, i ha donat l'alerta. Des de la Generalitat, seguint el protocol establert, s'ha alertat la Fundació per a la Conservació i Recuperació d'Animals Marins (CRAM).

De moment, els veterinaris han fet analítiques al dofí i també li han donat un antibiòtic, perquè té ferides superficials a la pell. El personal del CRAM ha entrat al mar per intentar salvar el cetaci, un dofí llistat.

El dofí ferit ha aparegut aquest matí a prop de la platja gran del Port de la Selva. A quarts d'onze del matí, un veí del poble ha albirat el cetaci i ha donat l'alerta. Sovint, quan aquests animals s'apropen a la costa és perquè tenen algun tipus de problema o bé pateixen una malaltia.


Des de la Xarxa de Rescat de Fauna Marítima, que pertany al Departament d'Agricultura, s'han alertat els Agents Rurals i també el personal del CRAM. Personal i veterinaris de la Fundació han anat fins al lloc per avaluar l'estat del cetaci, un dofí llistat.

Aquesta espècie, el nom científic de la qual és 'Stenella coeruleoalba', es diferencia dels dofins comuns per la coloració i les proporcions del cos. Tenen el cap més voluminós, el cos de color gris blavós a la part dorsal i el ventre blanc. Solen ser animals gregaris; és a dir, que es desplacen en grup.

Deshidratat i amb ferides superficials

L'exemplar que ha aparegut a la platja del Port de la Selva fa uns 2 metres de llargada. Després d'un primer examen, els tècnics del CRAM han determinat que es troba deshidratat i que té el ritme cardíac alterat (tot i que això darrer també es pot atribuir a l'estrès que ha viscut el cetaci en les darreres hores).

De moment, els veterinaris han fet una analítica al dofí llistat per veure si pateix alguna malaltia (s'està a l'espera dels resultats). També li han subministrat un antibiòtic, perquè el cetaci té ferides superficials a la pell. El personal del CRAM, amb el suport d'una patrulla dels Agents Rurals, assistirà l'animal des del mar mateix (és a dir, que de moment no se'l traslladarà).