Girona enllesteix un 64% dels projectes dels pressupostos participats

Dels restants, 14 estan en execució, 15 es troben en fase de tràmit administratiu i 3 estan en redacció

A finals d’any van acabar algunes de les obres corresponents als Pressupostos Participats dels Barris del 2013 i del 2014 que quedaven pendents. Al Sector Est, s’han executat la reparació dels murets protectors dels carrers del Roure i de l’Avellaner i del lateral de la rotonda del final de l’avinguda de Font de la Pólvora, la instal·lació d'unes tanques metàl·liques per protegir la zona d'estenedors d’alguns edificis del Grup Vila-roja i les actuacions de millora al carrer Pineda. Al Barri Vell, han finalitzat les obres de millora al carrer de la Llebre i a la plaça de Sant Josep, i també les millores a la plaça de Santa Susanna del Mercadal.
 
Del total de 89 projectes que s’havien d’executar d’acord amb el resultat de la consulta dels Pressupostos Participats dels anys 2013 i 2014, cinquanta-set ja han finalitzat completament –xifra que representa un 64% del total–, catorze estan en execució en aquests moments, quinze en diferents estadis del tràmit administratiu i dels tres restants s’està acabant de redactar el projecte. Aquests últims són la reconstrucció de la font del barri de Font de la Pólvora i l’habilitació dels seus voltants, i la instal·lació de dos ascensors: un al passatge dels Picapedrers per als barris de les Pedreres i Vista Alegre i un altre al carrer de la Punta del Pi del barri de Montilivi, per eliminar les barreres arquitectòniques.
 
La darrera setmana d’aquest mes de gener tota la ciutadania rebrà a les seves cases una publicació informativa sobre l’inici del procés dels Pressupostos Participats dels Barris del 2015. Enguany, el canvi més significatiu respecte als dos anys anteriors és que el Pressupost Municipal del 2015 incrementarà en dos-cents mil euros l’aplicació pressupostària que se sotmetrà a participació ciutadana, cosa que demostra “la implicació del govern municipal amb els barris i la voluntat d’escoltar les demandes i necessitats dels veïns”, tal com ha remarcat el regidor de Serveis Socials, Cooperació i Participació de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso.
 
El procés començarà aquesta setmana amb les propostes que tothom podrà fer a títol individual fins al 5 de febrer a través de les associacions veïnals o del formulari que hi haurà a la web www.girona.cat/consultabarris, en la qual, a més, es podrà consultar tota la informació relativa als pressupostos. Les propostes que es recullin per aquesta via, juntament amb les presentades per les entitats, es recolliran a les assemblees de barri que tindran lloc entre el 10 i el 20 de febrer.