El vent fa volar pels aires la taulada del Centre Cívic de Riudaura

Es van registrar cops de vent superiors als 100 km/h

Les fortes ratxes de vent que s’han registrat aquest diumenge, i que a la Garrotxa han superat els 100 quilòmetres per hora, han tornar a donar un ensurt als veïns de Riudaura. Bona part de la taulada del Centre Cívic ha volat literalment pels aires.

Al voltant de les dotze del migdia la planxa de ferro que cobreix la taulada del Centre Cívic de Riudaura ha cedit davant la força del vent. Les fortes ratxes que s’han registrat aquest diumenge han estat suficients per tornar a evidenciar el mal estat d’aquesta infraestructura i els defectes estructurals que es venen denunciant des de fa mesos. El vent bellugava la planxa com si fos paper quan en realitat el pes és considerable. Al cap de pocs minuts han arribat els Bombers. L’alcaldessa de Riudaura, Eulàlia Massana, ha explicat a Olot Televisió que “la taulada s’ha aixecat com si fos una fulla de paper i tots ens hem espantat molt”.

Aquest és l’enèsim ensurt dels veïns de Riudaura amb el mal estat de l’edifici del Centre Cívic del poble. Tres dotacions dels Bombers de la Generalitat i una dels Mossos d’Esquadra s’han desplaçat fins al Centre Cívic. Han acordonat la zona perquè ningú s’acostés fins al centre i tot seguit han enretirat les planxes que s’havien desprès de la taula i que el vent havia fet volar més de vint metres. El sotscap de guàrdia dels Bombers del Parc d’Olot, Josep Soler, ha explicat que “s’han tallat les làmines de planxa per fer-ne trossos petits” i tot seguit “s’han guardat a l’interior del Centre Cívic per evitar que volessin”.

L’alcaldessa de Riudaura ha afegit que l’equip d’arquitectes Aranda Pigem Vilalta, autors del disseny del Centre Cívic, li han comunicat que tenen intenció de presentar un projecte per millorar l’estat de l’edifici. Eulàlia Massana, però, no ho acaba de veure amb bon ulls i aposta per “una solució radical”. Els veïns, mentrestant, es mostren molt preocupats pels continus accidents a l’entorn del centre cívic i cada cop estan més molestos.

Aquesta notícia ha estat elaborada per Olot Televisió