L'empresa gironina IconTouch implementarà la plataforma digital IconCity a Colòmbia

L'startup oferirà el servei a 45 milions de persones

IconTouch, startup gironina, acaba de refermar a Bogotà (Colòmbia) un acord amb la ‘Federación Colombiana de Municipios’ per implementar la seva innovadora plataforma digital IconCity a 1.145 municipis del país sud-americà, oferint el seu servei a 45 milions de persones. L’acord es va signar el passat mes de novembre amb el Director de la Federació, i el CEO d’IconTouch, Xavier Miró.

Aquest projecte digital per a ciutats, creat per IconTouch i present a Girona sota el nom de Girona In, està emmarcat dins l'entorn de les ‘Smart Cities’. És una xarxa social que treballa sota un sistema multiplataforma, integrant aplicacions per a telèfons intel·ligents i tauletes (IOS i Android) i portal web, amb un ‘market place’ de comerç electrònic. En definitiva, un projecte que permet la interacció i la gestió dels ciutadans i turistes amb les empreses i ens públics de les ciutats. Una plataforma digital que ara també s’implementarà a 1.145 municipis de Colòmbia després de l’acord de l’startup gironina amb la ‘Federación Colombiana de Municipios’, institució que té com a objectiu principal promoure iniciatives per fomentar la descentralització, l’autonomia, la democràcia i la governabilitat local dels municipis. I per aconseguir-ho, la organització colombiana ha confiat amb l’startup gironina per implementar la seva plataforma digital i així aportar valor a la societat colombiana.

Segons Miró, "és molt important haver completat la primera ronda de finançament amb tres importants fons de Capital Risk i Family Office. Poques empreses inverteixen aquests diners a dia d’avui i és per això que estem molt contents i il·lusionats, ja que ens permet continuar amb el desenvolupament de la nostra plataforma digital per a ciutats i impulsar la seva expansió. L’objectiu és portar aquest projecte, creat a Girona, a tot el territori nacional, al sud de França i a Sud-Amèrica.", ha dit.

A aquest acord se li ha de sumar el contracte firmat per IconTouch amb el Ministeri de Defensa de Colòmbia per implementar també una plataforma digital per a l'ens del país sud-americà. Així doncs, un pas més de Colòmbia per convertir-se en un dels pols tecnològics d’Amèrica.

Sobre IconTouch

IconTouch és una startup gironina fundada el 2011 i liderada per l'emprenedor Xavier Miró. Entre d’altres projectes, és la creadora d’una innovadora plataforma digital per a ciutats, anomenada IconCity, emmarcada dins l'entorn de les ‘Smart Cities’. La plataforma és present a Girona amb el nom Girona In i ja ha aconseguit més de 25.000 descàrregues de l’aplicació mòbil i més de 6.500 usuaris registrats a la ciutat de Girona.

IconTouch va finalitzar amb èxit, durant el mes de juliol del 2014, la seva primera ronda de finançament amb un total de 500.000 euros amb varies plataformes d’inversió de Capital Risk i Family Office de l’Estat. Fet que li permetrà dur a terme l’activació del seu pla estratègic per al proper any, amb l'objectiu de desenvolupar la seva plataforma digital per a ciutats i així poder realitzar noves aliances i impulsar la seva expansió internacional.

La firma catalana, amb seu a Girona i oficines a Colòmbia, continua amb el seu pla d'expansió internacional i espera tancar nous acords de col·laboració en els propers mesos.