Ferran Adrià: 'no s'atura res, al febrer començaran les obres a Cala Montjoi'

El xef diu que volen estudiar bé les al·legacions per aconseguir el màxim consens amb elBullifoundation

El xef Ferran Adrià ha assegurat que "no s'atura res" i ha confirmat que al febrer ja començaran a treballar les màquines a Cala Montjoi ,ja que la normativa vigent del parc permet fer una ampliació del 20%.

Aquesta primera ampliació consistirà en un espai de més de 300 metres quadrats situat a sobre de la cuina del restaurant destinat a espai expositiu i per acollir equips creatius.

Pel que fa a la tramitació de la llei a mida per poder completar el projecte de elBullifoundation, el xef ha reconegut que volen estudiar bé les al·legacions per aconseguir el màxim consens. "No em ve de tres mesos saber si puc fer el projecte més gran o més petit, el que vull és començar ja les obres i no parar", ha dit.

El xef Ferran Adrià ha volgut deixar clar que el projecte del Bulli1846 camina amb pas ferm. Segons ha explicat, ja tenen tot a punt perquè el mes vinent les màquines ja comencin a treballar al mateix espai que ocupava el restaurant, a la Cala Montjoi de Roses. Adrià ha detallat que la primera ampliació que poden fer -amb la llei a la mà és de fins a un 20%- consistirà en aixecar un espai de més de 300 metres quadrats a dalt del que era la cuina del restaurant. 

Aquesta primera ampliació estarà dedicada, segons ha concretat el xef, a acollir espai expositiu i també serà zona de treball per als equips creatius multidisciplinaris que s'estiguin a la Cala Montjoi. Adrià ha deixat clar que la seva principal preocupació ara mateix és que el projecte arrenqui quan abans millor i que les primeres obres avancin. "No ha canviat res, estem igual que quan vam fer la darrera reunió al setembre, el projecte va endavant", ha manifestat. 

Mirar bé les al·legacions per buscar consens

A banda d'aquesta primera ampliació, cal fer una llei per declarar l'interès públic del projecte ja que està situat en el cor del parc natural del Cap de Creus. Aquesta llei s'està tramitant i ja s'ha tancat el termini per presentar al·legacions. El xef ha reconegut que es volen mirar amb calma les al·legacions que ha rebut l'avantprojecte de llei per tal d'assolir el màxim consens amb el territori ja que el projecte ha aixecat recels entre col·lectius ecologistes. 

Ara bé, el xef ha assegurat que no han demanat específicament al Govern que aturi res. "Estem mirant les al·legacions i com les enfoquem però ara mateix estic més concentrat en començar el projecte, no em ve de tres mesos saber si el puc fer més gran o més petit, el que vull és començar les obres i no parar", ha remarcat el xef. 

El projecte del Bulli1847 té una inversió de 9 MEUR (milions d'euros), preveu construir un centre únic al món d'innovació i recerca en cuina d'avantguarda. El projecte preveu ocupar un total de 4.383,50 metres quadrats, bona part dels quals soterrats.