El documental sobre la gira internacional dels germans Roca s'estrena a la Berlinale

El film recull l'experiència de fer el restaurant itinerant

Els germans Roca tornaran al febrer al Festival de Cinema de Berlín amb l'estrena del documental 'Cooking up a tribute'.

El film, que es projectarà el 10 de febrer a la secció Culinary Cinema, recull l'experiència inèdita de l'equip del restaurant gironí que l'estiu passat va tancar durant cinc setmanes per anar de gira per Estats Units i Amèrica Llatina.

Durant aquest temps, van elaborar quasi 50.000 plats per a més de 2.700 persones.

El documental està dirigit per Luis González i Andrea Gómez. Els germans Roca ja van ser protagonistes en l'edició passada amb l'estrena de 'El Somni', de Franc Aleu, inspirat en el procés de creació d'aquest sopar-òpera on tots els sentits són protagonistes.


 

Els germans Roca tornaran per segon any consecutiu al Festival de Cinema de Berlin per estrenar un film inspirat en la seva trajectòria. Després de l'experiència de l'any passat amb l'estrena mundial de 'El Somni' - de Franc Aleu- aquest 2015 els artífexs del que fou el millor restaurant del món tornen a la capital alemanya per estrenar un nou projecte. 

Es tracta del documental 'Cooking up a tribute', dirigit per Luis González i Andrea Gómez i produït pel BBVA, que recull l'experiència de l'equip del restaurant que l'estiu passat van protagonitzar una aventura inèdita en el món de l'alta cuina: tancar el restaurant de Girona durant cinc setmanes per fer-lo itinerant i portar-lo a Estats Units i Amèrica Llatina. 

L'equip del Celler de Can Roca va decidir endinsar-se en l'experiència amb el convenciment que la cuina i la gastronomia són motor de desenvolupament social i econòmic i amb la intenció d'acostar la seva cuina a d'altres llocs del món i estar en contacte amb productors i cuiners locals d'altres indrets del planeta. 

Durant aquelles cinc setmanes, l'equip del restaurant (actualment el número 2 del món) va visitar sis ciutats de quatre països del continent americà: Houston, Dallas, Mèxic DF, Monterrey, Bogotà i Lima. Durant la gira van fer 48.000 quilòmetres i van elaborar quasi 50.000 plats per a 2.700 persones. També van crear 56 nous plats adaptats a la cuina de cadascun dels països que visitaven. A més, també van aprofitar la gira per fer formació a 7.000 estudiants d'hostaleria i van becar-ne tretze per viatjar a Girona i continuar la formació al mateix restaurant. 
Els diferents moment d'aquesta gira, les impressions dels membres de l'equip i el contacte amb els cuiners, estudiants i productors dels quatre països són els protagonistes de la pel·lícula 'Cooking up a tribute'. 

Reflectir tot un repte a la pantalla

"Per a nosaltres, aquesta bogeria ha suposat per primera vegada aixecar l'àncora del nostre restaurant, buscar els vents temperats del sud i fondejar els nostres somnis en autèntics paradisos gastronòmics", reconeix el xef del Celler, Joan Roca, que considera que han viscut una experiència personal i professional extraordinària. 

Per al sommelier del restaurant, Josep Roca, l'experiència va ser tot un repte, un "atreviment i un acte de valentia vestit de responsabilitat i codi ètic". El petit dels germans, en Jordi Roca, va ser reconegut el 2014 com el millor pastisser del món. Sobre la gira assegura que moure tot l'equip de cuina i sala fins a un altre continent ha estat un repte. "Amèrica llatina gaudeix d'un rebost somiat de fruites, espècies i, evidentment, del millor cacau del món; la inspiració ha estat total", manifesta.


En Joan, en Josep i en Jordi seran present a l'estrena del film, que s'estrenarà mundialment el 10 de febrer en el marc de la secció que el festival dedica al món de la cuina (Culinary Cinema). Posteriorment, participaran en un col·loqui.