La nevada acumula de 5 a 10 centímetres al Ripollès

Destàquen els 10 centímetres de Ribes de Freser, el 6 de Planoles o els 3 de Puigcerdà

La nevada està deixant ja registres destacables aquest dilluns per sobre de 700 metres al Ripollès, el Berguedà i la Cerdanya.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), destaquen registres com els 10 centímetres de Ribes de Freser, els 6 de Planoles, els 5 centímetres de Castellar de N'Hug o els 3 centímetres de Puigcerdà, Bagà o Gombrèn.

La nevada, més feble, també ha fet acte de presència a les parts més altes d'Osona (Espinelves) i de l'Anoia (Pujalt i la Llacuna). Protecció Civil manté l'alerta del pla Neucat per nevades -amb cota mínima de 700 metres- que poden acumular més de 10 centímetres per sobre de 900 metres. Al massís dels Ports, la cota podrà baixar fins als 500-600 metres.

Pel que fa a la circulació viària, el Servei Català de Trànsit (SCT) detalla que es necessiten cadenes a la BV-4024 al Coll de Pal, a la BV-4025 a Fígols i a la BV-4243 a Rasos de Peguera. Paral·lelament, la circulació de camions està restringida a l'N-260, la Collada de Toses, entre Ribes de Freser i Puigcerdà.


Un càmping a Ribes de Freser, aquest matí @meteoribes