Una trentena d'entitats s'uneixen per reclamar que l'antic hospital d'Olot passi a ser un centre cívic

Actualment, les diverses associacions del municipi comparteixen espais municipals

Una trentena d'entitats olotines de diversos àmbits s'han unit per aconseguir que l'edifici de l'antic hospital de la ciutat, el de Sant Jaume, passi a ser un centre cívic. Amb aquest objectiu, aquest dimecres han presentat a l'ajuntament un manifest conjunt on reclamen al govern municipal que tiri endavant un projecte que és "molt necessari per a la ciutat".

Els representants de les entitats han recordat que Olot, a diferència del que passa a poblacions veïnes com Torelló, per exemple, no compta amb un espai on les entitats es puguin reunir i dur a terme les seves activitats.

De fet, lamenten, actualment només disposen d'alguns espais cedits per l'ajuntament que han de compartir diverses entitats. Els signants han recordat que en una reunió celebrada el passat 17 de novembre, el govern municipal va reconèixer que l'actual pla d'usos admetia la conversió de l'antic hospital en un centre cívic al servei de les diferents associacions olotines i que estaven disposats a parlar del projecte per tirar-lo endavant.

L'objectiu de les associacions és que els milers de metres quadrats de l'antic centre sanitari tancat el passat mes de novembre es posin al servei de les entitats del municipi perquè puguin tenir un únic espai on reunir-se i fer les seves activitats. En aquest sentit, han lamentat que els espais que cedeix l'ajuntament a les entitats són compartits per moltes associacions, el que fa que cadascuna només pugui disposar de l'espai unes poques hores cada mes.

Els representants de les associacions han recordat que Olot, que és capital de comarca, no compta amb un espai en condicions reservat per a les associacions del municipi, a diferència del que passa en municipis pròxims com per exemple Torelló.

Les entitats volen que el projecte sigui redactat conjuntament per l'ajuntament i les mateixes entitats i que la futura gestió de l'espai també sigui compartida. Així, proposen que l'ajuntament faci una enquesta per tal que les diferents entitats exposin quines són les seves necessitats i així poder fer una proposta que s'adapti a tothom. En aquest sentit, han recordat que el consistori preveu traslladar part de les seves oficines a l'edifici de l'antic hospital, el que es podria aprofitar per adequar l'espai.

Una de les fórmules que proposen les entitats es que l'espai compti amb sales polivalents per fer representacions teatrals i altres espectacles, sales de reunions i d'altres espais reservats per a que cada dues o tres entitats en puguin fer ús quan els convingui.