El vídeo d'un cavall agonitzant mobilitza els veïns d'Olot

Les imatges d'una finca amb animals en estat d'abandó s'han tornat virals a Internet

Els veïns del barri del Triai d’Olot (Garrotxa) s’han mobilitzat per demanar que es decomissin els animals d’unes finques de la zona que el propietari té abandonats. Es tracta d’una vintena de bèsties entre cavalls, burros, ases i cabres, segons ha explicat a Olot Televisió la responsable de la protectora de cavalls ADE a la Garrotxa.

Aquesta mateixa associació, juntament amb la Fundació FAADA per l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals, van mantenir, ahir, una reunió a l’Ajuntament d’Olot per fer arribar la reclamació veïnal i demanar la col·laboració de administració local per retirar tots els animals d’aquest propietari.

La polèmica va saltar a la Garrotxa aquest cap de setmana quan els veïns del Tiai van fer córrer per la xarxa imatges d’un cavall agonitzant, estirat a terra sense poder-se aixecar. Van ser una veïna la que va trucar als Agents Rurals que el diumenge al matí van contactar amb el propietari perquè sacrifiques a l’animal.

El propietari, un home de 65 anys conegut pels veïns d’aquest barri d’Olot, no és la primera vegada que rep denuncies per abandó d’animals. Ja en l’any 2003 se li van retirar una cinquantena de cavalls i cabres per aquest mateix motiu.

Des de premsa dels Agents Rurals de la Generalitat s’informa que han obert un expedient informatiu al propietari i que estan a l’espera de rebre l’informe veterinari de l’estat de la resta d’animals i que, si fos recomanable, es denunciaria el cas a la fiscalia i es procediria a al decomís i reallotjament de les bèsties.




 
 

Aquesta notícia ha estat elaborada per Olot Televisió