ICV-EUiA demana al Parlament que es creï el municipi de Medinyà

Es tracta d'una pedania que pertany a Sant Julià de Ramis

El diputat d'ICV-EUiA per Girona, Marc Vidal, i el regidor de Medinyà 1972-Entesa Sixte Galià han presentat una Proposició de llei al Parlament per instar a la creació del municipi de Medinyà.

El nucli pertany actualment a Sant Julià de Ramis (Gironès). La iniciativa respon al fet que "el Govern no ha presentat el projecte de Llei per a Medinyà tot i estar tramitant el de governs locals, com instava el mandat del Parlament", segons Vidal. Galià, de la seva banda, ha subratllat que hi ha "unanimitat entre tots els grups de l'ajuntament" per tirar endavant la segregació.

També ha assegurat que el nucli "té la capacitat de generar els recursos" per cobrir els serveis bàsics dels seus habitants. A més, per al regidor de Medinyà 1972-Entesa "la gent de Medinyà no ha perdut mai la identitat de municipi i així ho hem demostrat amb totes les activitats que hem mantingut al llarg d'aquests anys".

Medinyà va ser municipi fins l'any 1972, quan es va incorporar a Sant Julià de Ramis. El 1995 es va constituir el col·lectiu pro Medinyà independent i l'octubre del 2011 tots els grups municipals de l'ajuntament de Sant Julià de Ramis van donar suport a la restitució de la condició de municipi de Medinyà.

El 30 d'octubre de 2014 el Parlament de Catalunya aprovava una moció sobre la creació de les comarques del Moianès i el Lluçanès i sobre els projectes de creació de la comarca de l'Alta Segarra i del municipi de Medinyà.